Κόσμος

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας – Ρεκόρ ημερήσιων θανάτων από τον ιό στις ΗΠΑ

08.01.2021 | 13:20

Πίεση άνευ προηγουμένου δέχονται τα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας σφυροκοπά τη χώρα.

Στο νοσοκομείο του Imperial College του Λονδίνου σε εντατικές έχουν μετατραπεί τα χειρουργεία, ακόμα και τα τμήματα παίδων. Οι νοσηλευτές λένε ότι αναγκάζονται να επιλέγουν ποιους ασθενείς να βοηθήσουν πρώτους.

Μόνο χθες καταγράφηκαν περισσότερα από 52.000 νέα κρούσματα και σχεδόν 1.200 θάνατοι. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στην πρωτεύουσα όπου ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία ξεπερνά κατά τρεις φορές τη χωρητικότητα τους.

Εάν τα κρούσματα δεν μειωθούν, το σύστημα θα καταρρεύσει, λένε οι γιατροί.

Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί στη Γερμανία

Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν στη Γερμανία από την αρχή της επιχείρησης στις 27 Δεκεμβρίου. Η πανδημία όμως καλπάζει στη χώρα με σχεδόν 32.000 νέα κρούσματα να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο ενώ ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των χιλίων.

Ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό στις ΗΠΑ

Ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό κατέγραψαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Δραματική είναι η κατάσταση στην πολιτεία της Καλιφόρνια όπου ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό ξεπερνά τις 23.000. Στο Λος Άντζελες ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε 8 λεπτά.

Ο αριθμός των εμβολιασμένων σε όλη τη χώρα είναι σχεδόν 6 εκατομμύρια.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/01/2021

Κόσμος