Ελλάδα

Το «αποτύπωμα» των γιορτών φέρνει νέα lockdown

06.01.2021 | 20:28

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Θεοφάνια μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε επίπεδα Οκτωβρίου με έκρηξη κρουσμάτων.

Ήδη «κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει για την Αττική καθώς η μια περιοχή μετά την άλλη εμφανίζουν αυξημένο αριθμό μολύνσεων. Στο μικροσκόπιο των ειδικών έχουν μπει μετά τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα και τα δυτικά προάστια. 393 ενεργά κρούσματα βρίσκονται σε Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη, Αγίους Αναργύρους, Χαιδάρι και Αγία Βαρβάρα.

Το γεγονός ότι στην Αττική εντοπίζονται οι περισσότερες μολύνσεις στη χώρα με αυξητικές μάλιστα τάσεις φέρνει το πέπλο ενός αυστηρού lockdown όλο και πιο κοντά

Όλα θα κριθούν το επόμενο 10ημερο οπότε και θα αποτυπωθεί σε πραγματικούς αριθμούς η όποια διασπορά υπήρξε στις γιορτές. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα εξετάζει μέρα με την ημέρα τα δεδομένα και θα παρεμβαίνει άμεσα όπου χρειαστεί. Με βάση τα έως τώρα στοιχεία η χαλάρωση των μέτρων απομακρύνεται.

Πληθαίνουν τα τοπικά lockdown

Πληθαίνουν τα τοπικά lockdown μια ανάσα πριν ανοίξουν τα σχολεία, γεγονός που εντείνει την ανησυχία των ειδικών, καθώς είναι δεδομένο ότι η κινητικότητα θα αυξηθεί.

Έως το πρωί της Δευτέρας σε καθεστώς αυστηρών περιοριστικών μέτρων θα βρίσκονται Ασπρόπυργος και Ελευσίνα στη Δυτική Αττική. Οι έλεγχοι στους δύο δήμους είναι εντατικοί γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων.

Παράταση των μέτρων και για τους δήμους Εορδαίας και Βοίου στην Κοζάνη. Μέχρι την Κυριακή δεν θα μπορούν να βγουν εκτός των κοινοτήτων τους και οι κάτοικοι Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου στη Ροδόπη.

Μετά τον εντοπισμό 37 κρουσμάτων σε αυστηρό lockdown μπαίνει το Παλαίκαστρο στο Λασίθι της Κρήτης, ενώ στην Αλίαρτο μια κηδεία και η χαλάρωση των εορτών έφεραν σκληρούς περιορισμούς στην κοινότητα, μετά από συρροή κρουσμάτων.

Στις περιοχές που βρίσκονται υπό περιορισμούς εξετάζεται τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά με τους γονείς να χρησιμοποιούν το ειδικό έντυπο και τον αντίστοιχό κωδικό στο 13033 για τις μετακινήσεις τους προς και από τα σχολεία.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/01/2021

Ελλάδα