Ελλάδα

Σοκαριστικός τραυματισμός νεαρού που βούτηξε για το σταυρό

06.01.2021 | 19:59 Eνσωμάτωση

Στο ΚΑΤ σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ένας 24χρονος που τραυματίστηκε στον αυχένα την ώρα που βουτούσε για τον σταυρό στην Αμάρυνθο της Έυβοιας.

Οι εικόνες στο βίντεο ντοκουμέντο συγκλονίζουν.

-Αχ Παναγία μου
– Ωχ, τι έγινε ρε παιδιά;

Είναι μία σκήνη που κόβει την ανάσα. Τρεις κολυμβητές βουτούν για να πιάσουν τον σταυρό στην Αμάρυνθο Ευβοίας. Έννας από αυτούς πέφτει άτσαλα στο νερό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα.

Ερασιτεχνικές κάμερες κατέγραψαν καρέ καρέ τον σοκαριστικό τραυματισμό.  Ο 24χρονος φαίνεται να μην έχει τις αισθήσεις του. Οι φίλοι του καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Τον βγάζουν στην επιφάνειοα και προσπαθούν να το μεταφέρουν στην ακτή. Όμως δεν μπορούν να τον βγάλουν στη στεριά.

Είναι επικίνδυνο να τον σηκώσουν. Έχει τραυματιστεί αρκετά σοβαρά.  Η σκηνή αυτή με το κορμί του στην επιφάνεια της θάλασσας και τους φίλους του δίπλα του συγκλονίζει.

Μεταφέρθηκε με βάρκα

Ακολουθούν στιγμές πανικού με τους διασώστες να μην μπορούν να βγάλουν τον άτυχο 23χρονο μέσα από το νερό.

Στήνεται γρήγορα μία ολόκληρη επιχείρηση τον τοποθετούν σε μία βάρκα που τον μεταφέρει στο λιμάνι. «Πήρα το καΐκι με πήραν τηλέφωνο και πήγα εκεί να πάρω το άτομο, δεν μπορούσαν ήταν βαρύ το παιδί» σημείωσε ένας από τους ανθρώπους που έσπευσαν στο σημείο.

Ο άτυχος νεαρός τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να πιάσει τον σταυρό πηδώντας από αυτή εδώ την εξέδρα σε αυτό εδώ το σημείο. Επειδή όμως ήταν αδύνατο να τον σηκώσουν στην επιφάνεια ένας βαρκάρης ήρθε με το καΐκι του.

Τον ανέβασε στην βάρκα του και τον μετέφερε εδώ στο λιμάνι του χωριού όπου τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον διακομίσει στο νοσοκομείο της Χαλκίδας

Κρίσιμη η κατάσταση του νεαρού

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Εκεί οι γιατροί κρίνουν ότι πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχασε την λειτουργία στα χέρια και στα πόδια.

Ο 24χρονος οδηγήθηκε στα επείγοντα και από εκεί για αξονική τομογραφία για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/01/2021