Υγεία

Κορωνοϊός: «Βράζει» η Αττική μετά τις γιορτές

06.01.2021 | 17:12

«Βράζει» η Αττική μετά τις γιορτές με τα νέα κρούσματα, βράζουν και οι ειδικοί καθώς οι νέες μολύνσεις σε όλη την χώρα δείχνουν πως η μάχη με τον κορωνοϊό χάνεται.

Αυτό σημαίνει πως θα επιστρέψουμε στο σημείο που ξεκίνησε η μεγάλη έκρηξη κρουσμάτων και αυτό την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι είναι πολύ επιφυλακτικοί έως και αντίθετοι με την άρση του lockdown.

Ήδη στην Αττική υπάρχουν 2.312 ενεργά κρούσματα, με τα 204 μόνο στο Περιστέρι, το Χαϊδάρι και το Ίλιον. Συνολικά στην Δυτική Αττική εντοπίζονται 336, που είναι και εκείνα που ανησυχούν περισσότερο τους ειδικούς και τους κάνει να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για σκληρότερο lockdown.

Τα γλέντια την Πρωτοχρονιά και οι συναθροίσεις έφεραν έκρηξη στο ιικό φορτίο. Σύμφωνα με τους ειδικούς το διήμερο αυτό καταγράφηκε τριπλάσιασμός του φορτίου στην Αττική με τους ειδικούς να αγωνιούν για την πορεία της πανδημίας.

Αυτή είναι η κατάσταση την ώρα που ανοίγουν τα σχολεία και υπάρχει σχεδιασμός για τα κατάστημάτα να ανοίξουν από την Δευτέρα κάτι όμως που μπορεί να τιναχτεί στον αέρα αν στην σύσκεψη της Πέμπτης οι λοιμωξιολόγοι πατήσουν φρένο.

Δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που τάσσονται αντίθετα από τον σχεδιασμό για ανοιχτά σχολεία και αγορά σε πιο αυστηρό lockdown για να σώσουν οτιδήποτε μπορεί να σωθεί σημειώνοντας πως ο χρόνος κυλάει αντίστροφα.

Στο σχέδιο εμβολιασμού στο οποίο ποντάρει πολλά η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως στόχος είναι ο εμβολιασμός να γίνεται με υψηλό ρυθμό.

Από τις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού και από τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, με πρώτες τις πιο ευπαθείς ομάδες.

«Πρωτα οι άνω των 85 σημαντικπό να γραφτούν όλοι στην άυλη συνταγογράφηση» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ήδη εμβολιάζονται 5.000 ατομα την ημέρα, ενώ το απόθεμα εμβολίων που διατίθεται στις ειδικά διαμορφωμένες αποθήκες οι οποίες λειτουργούν για τις ανάγκες της επιχείρησης «Ελευθερία» ανέρχεται σε 150.850 δόσεις.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 06/01/2021

Υγεία