Πολιτική

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση Πλεύρη – Γιαννούλη για τις δηλώσεις Γεωργιάδη

06.01.2021 | 09:47 Eνσωμάτωση

Πολιτική αντιπαράθεση για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, στις οποίες έκανε λόγο ότι η κυβέρνηση δεν πήρε νωρίτερα περιοριστικά μέτρα στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να εορταστεί ο Άγιος Δημήτριος, είχαν οι Θάνος Πλεύρης και Χρήστος Γιαννούλης.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», οι βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα, ύψωσαν τους τόνους για θέμα.

Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι δεν υπήρχε εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για λήψη μέτρων νωρίτερα και πως «ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε κόσμο που έβγαινε στα κανάλια».

Παράλληλα, σχετικά με το θέμα που προέκυψε μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας για τον εορτασμό των Θεοφανείων, είπε ότι «έστω και την τελευταία στιγμή υπήρξε ισορροπία από την εκκλησία», ενώ πρόσθεσε ότι η εκκλησία έδειξε «τρομακτική ωριμότητα στο διάστημα της πανδημίας».

«Σε αντίθεση με την 17 Νοέμβρη που ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξαν ωριμότητα και έκαναν ότι θέλανε. Η εκκλησία αν και δεν τηρεί τα μέτρα όπως τα ζητά η κυβέρνηση, προσπαθεί να ρίξει τους τόνους» ανέφερε.

Οι αιτιάσεις Γιαννούλη και το Μάτι

«Στο μυαλό μου έχω τιμή, οδύνη και αξιοπρέπεια που αξίζουν οι νεκροί της πανδημίας. Να μην κανιβαλίσουμε πάνω σε αυτή τη μνήμη, λέγοντας πράγματα που δεν συνέβησαν» σημείωσε ο Χρήστος Γιαννούλης.

«Σήμερα η Θεσσαλονίκη βράζει. Γιατί χθες άκουσε τον κ. Γεωργιάδη να λέει με περίλυπο και περισπούδαστο ύφπ ότι υπήρχαν φωνές λοιμωξιολόγων που προκαλούσαν να πάρουν μέτρα στην Θεσσαλονίκη, αλλά η κυβέρνηση για να σεβαστεί τη θρησκευτική και ιστορική παράδοση της πόλης, άνοιξε την κερκόπορτα της κόλασης στην Θεσσαλονίκη» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο κ. Γιαννούλης εκτίμησε ότι για το ζήτημα θα έπρεπε να έχει παρέμβει ο εισαγγελέας, ενώ όπως είπε ότι «είτε ο Μητσοτάκης λέει ψέματα που είχε πει στη συνέντευξη του Σρόιτερ ότι η κυβέρνηση δεν είχε πρόταση για μέτρα είτε ο Γεωργιάδης λέει ψέμματα για να πλήξει τον Μητσοτάκη που του έβαλε έναν ακόμα αναπληρωτή υπουργό».

«Ντροπή σας έχετε ένα Μάτι κάθε μέρα» φώναξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 06/01/2021