Ελλάδα

Αγιασμός στη θάλασσα και πρόστιμο στον Μητροπολίτη

06.01.2021 | 20:08 Eνσωμάτωση

Σε κάθε περίπτωση απ' άκρο σε άκρο σε ολόκληρη την χώρα δεν τηρήθηκαν ούτε οι κανόνες της πολιτείας ούτε οι συστάσεις του Αρχιεπισκόπου.

Στο Αίγιο, ο εορτασμός των Θεοφανίων ήταν επεισοδιακός καθώς στον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων επιιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρω καθώς έριξε τον Σταυρό στο παλιό λιμάνι της πόλης όπως επίσης πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε και σε 2 πολίτες που βούτηξαν για τον Σταυρό. Στην Θεσσαλονίκη είχαμε επεισόδια και προσαγωγές πολιτών που επιχείρησαν να κάνουν μόνοι τους ρίψη του σταυρού.

Κόντρα στις εντολές τους κράτους δύο πιστοί βουτούν στην θάλασσα στο Αίγιο για να πιάσουν τον σταυρό.

Αψηφώντας τα μέτρα προστασίας και παραβιάζοντας τις εντολές της Ιεράς Συνόδου ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο τελούν την τελετή καθαγίασης των υδάτων.

«Μόνο ο Χριστός μας μόνο η ορθοδοξία μας μόνο η πίστη μας στον Τριαδικό θεό που φανερώθηκε σήμερα μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα από τα δεινά του διαβόλου και της πανδημίας» ανέφερε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας.

Άμεση ήταν η παρέμβαση της εισαγγελίας Αιγαίου όπου ζήτησε από τους αστυνομικούς να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 1500 ευρώ στον Μητροπολίτη για την τέλεση του μυστηρίου και από 300 ευρώ στους δύο πιστούς που έπεσαν στην θάλασσα.

«Εδώ υπάρχει πρόβλημα, διότι είναι αντίθετοι στην απόφαση που είχε πάρει σύνοδος. Άρα την καταδικάζετε κιόλας Την καταδικάζω βεβαίως.» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

Την δική τους τελετή των Θεοφανίων θέλησε να πραγματοποιήσει ομάδα συγκεντρωμένων στην παραλία της Θεσσαλονίκης χωρίς την παρουσία ιερέα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/01/2021