Ελλάδα

«Ιερή ανταρσία» για τα Θεοφάνια – Τι απαντά η κυβέρνηση

05.01.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Ιερό αντάρτικο ξέσπασε μεταξύ της εκκλησίας και της κυβέρνησης για το θέμα του εορτασμού των Θεοφανίων. Με εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος αναφέρει ότι δεν συναινεί με τους περιορισμούς που ανακοινώθηκαν για λόγους ασφαλείας για τη λειτουργία των ναών αύριο των Φώτων- και τονίζει ότι οι ναοί θα είναι ανοιχτοί, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας όπως προβλέπεται. Η κόντρα τραβάει στα άκρα, και μάλιστα η εκκλησία θα προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που έχει σταλεί στις Μητροπόλεις, η κόντρα κυβέρνησης – εκκλησίας συνεχίζεται, μετά την απόφαση της κυβέρνησης που προέβλεπε λειτουργίες τα Θεοφάνια χωρίς την παρουσία πιστών. Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ότι θα γίνουν οι λειτουργίες, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος αύριο θα πραγματοποιήσει αγιασμό των υδάτων, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το που.

Η κυβέρνηση, πάντως, έχει διαμηνύσει ότι θα τηρηθεί ο νόμος και για τις εκκλησίες. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της σημερινή ορκωμοσίας υπήρξε τετ α τετ Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν δύο συναντήσεις των δύο ανδρών μικρής διάρκειας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/01/2021