Υγεία

Ανησυχία για ελλείψεις εμβολίων: Κακλαμάνης – Ξανθός στο ΜEGA

04.01.2021 | 09:41 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο βουλευτής ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός για τη διαδικασία του εμβολιασμού και πώς αυτή προχωράει τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, ο κεντρικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων, εφόσον το επιθυμούν και μέχρι τέλος του μήνα να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων τόσο στους υγειονομικούς όσο και στους τροφίμους.

Δεν τον ενδιαφέρει κάποια τυχόν καθυστέρηση στη διανομή των εμβολίων, αλλά η ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι τις 30 Ιανουαρίου και γι’ αυτό είναι αισιόδοξος. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι έγινε λάθος από πλευράς κυβερνήσεως σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των νοσοκομείων.

Με τη σειρά του ο κ. Ξανθός, υποστήριξε πως η υπόθεση του εμβολιασμού είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία πρέπει να  πέτυχει χωρίς μεγαλοστομίες και διαγράμματα που δεν μπορούν να τηρηθούν.

Τόνισε πως υπάρχει πρόβλημα στα συνολικά χρονοδιαγράμματα σε σχέση με την παράδοση των φαρμακευτικών εταιρειών προς τις χώρες της Ευρώπης.

Ως εκ τούτου, επεσήμανε πως η ΕΕ επιβάλλεται να παρέμβει ώστε να σταματήσει η ιστορία των πνευματικών δικαιωμάτων και της πατέντας και να δοθεί η φόρμουλα του εμβολίου σε όλες τις χώρες που έχουν παραγωγική δυνατότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα θωρακιστεί ο παγκόσμιος πληθυσμός, κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 04/01/2021