Ελλάδα

Συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα η διαρκής Ιερά Σύνοδος

03.01.2021 | 13:18 Eνσωμάτωση

Δυσαρέσκεια καταγράφεται για τα νέα μέτρα στους κόλπους της Εκκλησίας.

Τη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί, αποφάσισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, για τα νέα μέτρα που θα είναι ακόμα πιο αυστηρά και θα αφορούν και την εκκλησία. Θα ισχύουν από την Κυριακή και θα έχουν στόχο την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως επισημαίνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεως προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Υπάρχει η σκέψη μετά την τελετή των Θεοφανίων, ο αγιασμός να βγει έξω και να μοιραστεί σε ατομικά μπουκαλάκια στους πίστης. Οι ίδιοι οι πιστοί κατανοούν την αναγκαιότητα των έκτακτων μέτρων, ωστόσο ζητούν οι εκκλησίες να παραμείνουν ανοιχτοί για ατομική προσευχή.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/01/2021