Ελλάδα

Επιχείρηση «Eλευθερία»: Πάνω από 3.000 εμβολιασμοί σε εννιά νοσοκομεία της χώρας

03.01.2021 | 13:28 Eνσωμάτωση

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη χώρα και σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις είναι περισσότεροι από 3.000 αυτοί στους οποίους έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση του εμβολίου.

Μάλιστα μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί περιστατικό με παρενέργειες εξ αιτίας του εμβολίου.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση «Eλευθερία». Ήδη, περισσότεροι από 3.000 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, σε 9 νοσοκομεία. Στο πρόγραμμα εμβολιασμών από αύριο Δευτέρα 4 Ιανουαρίου μπαίνουν άλλα 42 νοσοκομεία. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στα νοσοκομεία, τις ιδιωτικές κλινικές και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, προκειμένου να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό, με προτεραιότητα όσους είναι άνω των 75 ετών.

Μιλώντας στο MEGA ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, διευκρίνισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλα προβλήματα.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 262 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού. Ο αριθμός των κρουσμάτων αντιστοιχεί σε μόλις 4.799 τεστ. Δηλαδή έξι φορές λιγότερα απ’ ό,τι διενεργούνταν τις προηγούμενες ημέρες.

Αδιάψευστος μάρτυρας της σφοδρότητας με την οποία εξακολουθεί να πλήττει η πανδημία της χώρα μας αποτελεί η πίεση στις ΜΕΘ, στις οποίες το περασμένο 24ωρο νοσηλεύονταν 431 διασωληνωμένοι ασθενείς. Εξάλλου, χθες, άλλοι 40 ασθενείς έχασαν τη μάχη για τη ζωή.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/01/2021