Ελλάδα

Αντιδράσεις στην αγορά για το νέο «σκληρό» lockdown

03.01.2021 | 13:13 Eνσωμάτωση

Ακόμη μια δύσκολη εβδομάδα ξεκινά για το λιανεμπόριο καθώς αναστέλλεται μεταξύ άλλων και το click away.

Η λειτουργία του έδωσε έστω και μικρή ανάσα τις γιορτές στο εμπόριο, που πλέον μπαίνει και πάλι στον …αναπνευστήρα. Εύλογα, ο εμπορικός κόσμος είναι προβληματισμένος.

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να λειτουργήσουν εν μέσω γιορτών τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away και με απόφαση της κυβέρνησης η διαδικασία της παράδοσης στην είσοδο του καταστήματος αναστέλλεται.

Ο Τάσος Μαρκαριάν εχει εμπορικό καταστημα στον Πειραιά τα τελευταία 30 χρόνια. Η μέθοδος της παράδοσης εκτός, αν και δεν το περίμενε τόνωσε κάπως την επιχείρησή του. Τώρα, λέει στην κάμερα του Mega, μπαίνουμε στη λογική του ακορντεόν.

Και οι ιδιοκτήτες των κομμωτηρίων αιφνιδιάστηκαν απο το άνοιξε – κλείσε. Κομμωτήριο στον Πειραιά μόνο για αύριο ειχε κλεισμενα σαράντα ραντεβού.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης Μιχάλης Φουστέρης λιγο πριν το άκουσμα της απόφασης ειχε σπάσει το ρόδι στο μαγαζί του για να παει καλά η χρονιά.

Για τον Ιανουάριο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που θα μείνουν κλειστά δεν θα πληρώσουν ενοίκιο. Για το Φεβρουάριο παραμένει η μείωση του 80% όπως είχε εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega για τους εργαζόμενους των κλειστών επιχειρήσεων θα παραταθεί η έκπτωση ενοικίου κατα 40%.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/01/2021