Ελλάδα

Εκπληκτικό ημερολόγιο γηροκομείου: Ηλικιωμένοι ποζάρουν σαν μοντέλα

31.12.2020 | 06:45 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησαν οι κ.κ. Γιάννης Παπαχρόνης, πρόεδρος του γηροκομείου «Μέγας Βασίλειος» Ξάνθης, και Γρηγόρης Λεοντιάδης, φωτογράφος, αναφορικά με την ιδέα τους να κυκλοφορήσουν ημερολόγιο για τη νέα χρονιά στο οποίο πρωταγωνιστούν κάποιοι από τους ηλικιωμένους που διαμένουν στο γηροκομείο.

«Ήταν ιδέα του κ. Λεοντιάδη το ημερολόγιο. Όσοι θέλουν Μπορούν να μας στείλουν μήνυμα στο messenger στο Facebook, στο προφίλ του γηροκομείου. Τα στέλνουμε με αντικαταβολή», είπε ο κ. Παπαχρόνης.

«Το ημερολόγιο, μία τόσο μικρή πράξη, δεν περιμέναμε να γιγαντωθεί. Αισθανόμαστε πολύ όμορφα για αυτό. Διδάσκω σε ένα τμήμα φωτογραφίας στην Ξάνθη και μέσα από το τμήμα μου που είναι γύρω στα δέκα άτομα, με τα παιδιά κάθε χρόνο συζητάμε. Ήταν ιδέα του τμήματος που προσπαθήσαμε να την υλοποιήσουμε. Η προσέγγιση έγινε τμηματικά και με διακριτικότητα. Οι ηλικιωμένοι το δέχτηκαν και περάσαμε και πολύ όμορφα», είπε από την πλευρά του ο κ. Λεοντιάδης.

«Η δράση ξεκίνησε τον προηγούμενο Νοέμβρη – Δεκέμβρη. Μπήκαν τα παιδιά στο γηροκομείο, μέχρι τις αρχές της καραντίνας τον Μάρτιο. Η σκέψη στην αρχή δεν ήταν για ημερολόγιο. Υπάρχει και άλλο υλικό από την καθημερινότητα των ηλικιωμένων. Είναι η πρώτη φορά που βγάζουμε ημερολόγιο ως ίδρυμα. Ήμουν επιφυλακτικός γιατί ποτέ δεν είχα κάνει ημερολόγιο. Κινηθήκαμε αρχικά για 70 συλλεκτικά ημερολόγια. Το βγάλαμε για τους συμμετέχοντες και για τους συγγενείς των ηλικιωμένων. Το ανεβάσαμε στο Facebook του Μέγα Βασιλείου, του γηροκομείου, και έγινε χαμός. Έχουμε παραγγελίες από όλη την Ελλάδα. Βγάλαμε άλλα 100 τώρα. Το διαθέτουμε 10 ευρώ. Οι παππούδες μας έχουν ενθουσιαστεί», ανέφερε ο κ. Παπαχρόνης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 31/12/2020