Κόσμος

Κορωνοϊός: Σαρώνει την Ευρώπη – Νέα αυστηρά μέτρα

30.12.2020 | 17:30 Eνσωμάτωση

«Φουντώνει» ο κορωνοϊός σε όλη την Ευρώπη.

Ειδικότερα, η πανδημία γίνεται και πάλι εφιάλτης για τους Βρετανούς, όπου καταγράφηκαν πάνω από 53.0000 νέα κρούσματα και περισσότεροι από 400 θάνατοι.

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομείο στο Λονδίνο, όπου οι εντατικές έχουν γεμίσει και πλέον ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρονται σε μονάδες στο Γιόρκσαϊρ.

Το καθυστερημένο lockdown, η κούραση των πολιτών και η δυσκολία προσαρμογής στα νέα πρωτοφανή μέτρα για εορταστική περίοδο, είναι οι κύριες αιτίες του εκτροχιασμού, όχι μόνο στην Βρετανία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Μαύρο ρεκόρ στην Γερμανία

Η Γερμανία κατέγραψε το χειρότερο ποσοστό θανάτων από την αρχή της πανδημίας. 1.127 θάνατοι και 22.459 κρούσματα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η γερμανική κυβέρνηση ενδέχεται να παρατείνει πέρα της 10ης Ιανουαρίου τους ήδη αυστηρούς περιορισμούς.

Επεκτείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Γαλλία

Το όριο των 10.000 μολύνσεων ξεπέρασε μέσα σε τέσσερις ημέρες η Γαλλία. Για πρώτη φορά τα κρούσματα είναι 11.395 τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με την νόσο αυξήθηκε κατά 969, φτάνοντας τους 64.078.

Τα νέα δεδομένα έκαναν τον Γάλλο υπουργό Υγείας να ανακοινώσει επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές.

Σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν ούτε αυτά τα μέτρα, η Γαλλία δεν αποκλείει καθολικό lockdown.

Νοσηλευτής διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό αφού έκανε το εμβόλιο

Ένας 45χρονος νοσηλευτής στην Καλιφόρνια διαγνώσθηκε θετικός στην Covid-19 περισσότερο από μία εβδομάδα αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό.

Έξι ημέρες αργότερα, αρρώστησε αφού εργάσθηκε μια βάρδια στη μονάδα Covid-19, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Εμφάνισε ρίγη και αργότερα μυϊκούς πόνους και κόπωση.

Βρέθηκε θετικός στην Covid-19 μετά από τεστ που έκανε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/12/2020