Ελλάδα

Κορωνοϊός: Προβληματίζει η χαλάρωση των μέτρων – Αυστηρό lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο & Κοζάνη

29.12.2020 | 20:13 Eνσωμάτωση

Το τρίτο κύμα του κορωνοϊού είναι μπροστά μας γι’ αυτό δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Το εμβόλιο μπορεί να είναι εδώ αλλά αν πέσει η γραμμή άμυνας απέναντι στη διασπορά του ιού, όλα μπορεί να τιναχτούν στον αέρα.

Παράταση στο σκληρό lockdown

Η επιδημιολογική εικόνα στη Δυτική Αττική δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και έτσι Ασπρόπυργος και Ελευσίνα θα παραμείνουν στο σκληρό lockdown για μια ακόμη εβδομάδα.

Δύσκολη η εικόνα και στη Βόρεια Ελλάδα, με το σκληρό lockdown να παρατείνεται στους δήμους Κοζάνης, Βοΐου και Εορδαίας.

Άρση του αυστηρού τοπικού απαγορευτικού γίνεται την ίδια στιγμή για τη Μάνδρα, όπου τα κρούσματα παρουσίασαν αισθητή μείωση όπως στα Σέρβια και το Βελβεντό Κοζάνης.

Σε καραντίνα μπαίνει όμως το χωριό Κέλλη στο Αμύνταιο Φλώρινας.

Το τρίτο κύμα

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε σήμερα το ΚΥ Περιστερίου, το οποίο συγκαταλέγεται στα 386 κέντρα σε όλη τη χώρα που θα διενεργούνται rapid tests μέσα από την πλατφόρμα των 12.000 ελέγχων για την πρόγνωση της μεταδοτικότητας του ιού σε τοπικό επίπεδο.

Τη μείωση κατά 20% του ιικού φορτίου στα λήμματα που καταγράφηκε τα Χριστούγεννα, ακολούθησε αύξηση των κρουσμάτων την περασμένη Κυριακή.

Με τις ρυθμίσεις για την τηλεργασία να παίρνουν παράταση μέχρι και τέλος του επόμενου μήνα, στην κυβέρνηση αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο χαλάρωσης μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/12/2020