Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ακόμα 83.850 δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έφτασαν στην Ελλάδα – Εμβολιάστηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς

29.12.2020 | 13:09 Eνσωμάτωση

83.850 δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έφθασαν στη χώρα μας νωρίς το πρωί με ειδική πτήση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα σκευάσματα των εταιριών Pfizer/BioNTech παρέλαβε κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Τα εμβόλια μεταφέρθηκαν συνοδεία περιπολικών στον κεντρικό αποθηκευτικό χώρο του Κρυονερίου και αμέσως μετά θα διανεμηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σήμερα ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε Λάρισα, Πάτρα, Γιάννενα και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η νοσηλεύτρια της ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό Ευσταθία Καμπισιούλη που ήταν η πρώτη που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα δήλωσε ότι η αντίστροφη μέτρηση κατά του κορωνοϊού έχει ήδη αρχίσει και εξηγεί γιατί έκανε το σήμα της νίκης.

Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους οι έως τώρα παρενέργειες από το εμβόλιο είναι μηδαμινές.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό στις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο γενικός εμβολιασμός των υγειονομικών και από τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Εμβολιάστηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, εμβολιάστηκε στις 12:00 στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σε ό,τι αφορά στην γιατρό που είχε αντίδραση στο εμβόλιο, παρακολουθείται συνεχώς από λοιμωξιολόγους και βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Ταυτόχρονα, σήμερα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη.

Πρώτος εμβολιάστηκε ο Συμεών Μεταλλίδης στο ΑΧΕΠΑ, και ακολούθησε νοσηλευτής του νοσοκομείου. Και οι δύο δήλωσαν τυχεροί που εμβολιάστηκαν. Σημειώνεται ότι σήμερα στη Θεσσαλονίκη έφτασαν σήμερα 20.000 δόσεις εμβολίων.

Στο νοσοκομείο του Ρίου ξεκίνησε επίσης η διαδικασία του εμβολιασμού. Σήμερα αναμένεται να εμβολιαστούν τουλάχιστον 80 υγειονομικοί.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/12/2020