Καιρός

Συννεφιά και βροχές μέτριας έντασης την Τρίτη – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

28.12.2020 | 14:15

Με νοτιάδες θα περάσει η τελευταία βδομάδα του έτους, οι οποίοι θα κρατήσουν τη θερμοκρασία τουλάχιστον αργά το μεσημέρι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Η Τρίτη θα έρθει με συννεφιά παροδικά αυξημένη σε όλη τη χώρα. Οι περισσότερες βροχές, μέχρι μέτριας έντασης αναμένονται στα δυτικά, από την Ήπειρο και νοτιότερα μέχρι και την Πελοπόννησο. Στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου θα βρέξει μέσα στη μέρα, τοπικά και κατά διαστήματα, όχι έντονες, αλλά ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές, η κατά διαστήματα πυκνή συννεφιά πιθανόν να δώσει ένα ψιλόβροχο και τίποτα παραπάνω στη Θράκη και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα ανέβει λίγο, 1-2 βαθμούς κατά μέσο όρο. Έτσι θα φτάσει τους 17-18 βαθμούς τόσο στα ηπειρωτικά, όσο και στη νησιωτική χώρα. Εξαίρεση τα βορειοδυτικά, Ήπειρος και δυτική Μακεδονία με 12-13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη δυτικοί νοτιοδυτικοί. Στο Ιόνιο 6-7 μποφόρ, στο Αιγαίο 6-7 στο μεγαλύτερο μέρος και πιο ήπιοι στα Δωδεκάνησα εντάσεως 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν οπότε και μπορεί να βρέξει λίγο και τοπικά, και κυρίως προς το βράδυ. Η θερμοκρασία από 11-18 βαθμούς Κελσίου, με νοτιάδες 4-6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις προβλέπονται για την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία από 10-16 βαθμούς Κελσίου και νότιοι άνεμοι 5-6 μποφόρ.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 28/12/2020

Καιρός