Κόσμος

Γερμανία – κορωνοϊός: Πρώτες δυσκολίες για τους εμβολιασμούς σε περιοχές της Βαυαρίας

28.12.2020 | 13:39 Eνσωμάτωση

Γιατροί, νοσηλευτές και ηλικιωμένοι έχουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς που γίνονται από χθες στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελπίδα όλων ότι θα δημιουργηθεί σταδιακά ένα τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία .

Σε ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας και σε μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στη Γερμανία.

Εκτός πάντως από τον περιορισμένο ακόμη αριθμών δόσεων, η αρχική αυτή φάση της περίπλοκης διαδικασίας σκοντάφτει στις πρώτες δυσκολίες.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech πρέπει να φυλάσσεται σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίας, περίπου στους μείον 70 βαθμούς Κελσίου. Όταν τα φιαλίδια μεταφερθούν για χρήση, θα πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασίες μεταξύ 2 και 8 βαθμών Κελσίου, το πολύ για πέντε ημέρες.

Όπως όμως διαπιστώθηκε σε ορισμένες περιοχές της Βαυαρίας, περίπου 1.000 δόσεις πιθανόν δεν διατηρήθηκαν στη σωστή θερμοκρασία. Σε ένα από τα ειδικά κιβώτια μεταφοράς με ξηρό πάγο, για παράδειγμα, η θερμοκρασία είχε ανέβει στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Πολωνία γιατροί και νοσηλευτές είναι η πρώτη ομάδα στην οποία χορηγείται το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Οι τρόφιμοι γηροκομείων και οι άνθρωποι που τους φροντίζουν είναι οι πρωταγωνιστές και της δεύτερης ημέρας των εμβολιασμών στη Γαλλία.

Ολοένα περισσότεροι Γάλλοι λένε ότι σκοπεύουν να εμβολιαστούν.

Τρόφιμος σε γηροκομείο, η 79χρονη Μιλάργος Γκαρθία ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στη Καταλονία.

Ο 72χρονος Νίκανορ ήταν αντίστοιχα ο πρώτος που εμβολιάστηκε στη Μαδρίτη. Συνολικά, στην πρώτη φάση, η ισπανική πρωτεύουσα έχει λάβει 1.200 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Με τον εμβολιασμό της επικεφαλής του τμήματος κορωνοϊού στο νοσοκομείο Σάντα Μαρία της Λισαβώνας εγκαινιάστηκε η χθεσινή, ιστορική ημέρα στην Πορτογαλία.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/12/2020