Κόσμος

Ο κόσμος εμβολιάζεται για να σκοτώσει το «τέρας» της πανδημίας

28.12.2020 | 20:46 Eνσωμάτωση

Χωρίς να λείπουν τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις, οι χώρες μπαίνουν σιγά σιγά στην μάχη των εμβολιασμών, με τους ηλικιωμένους και τους νοσηλευτές να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Η 79χρονη Μιλάργος έκανε με χιούμορ το εμβόλιο σε γηροκομείο της Βαρκελώνης.

H κυβέρνηση της Μαδρίτης ανέφερε ότι θα καθυστερήσει για μια ημέρα η αποστολή της επόμενης παρτίδας των εμβολίων από το βελγικό εργοστάσιο της Pfizer προς την Ισπανία και άλλες 7 ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες δεν κατονόμασε.

Ένοικοι γηροκομείων και άνθρωποι που τους φροντίζουν εμβολιάζονται για δεύτερη ημέρα στη Γαλλία.

Ηλικιωμένοι και νοσηλευτές έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό στη Γερμανία

Στη Βαυαρία, περίπου 1.000 δόσεις αχρηστεύθηκαν όταν σε ένα από τα κιβώτια μεταφοράς ο δείκτης θερμοκρασίας ανέβηκε στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιταλία η νοσηλεύτρια που είχε φροντίσει τον αποκαλούμενο ασθενή υπ αριθμόν 1 με κορωνοϊό τον Φεβρουάριο, εμβολιάστηκε πρώτη χθες στο νοσοκομείο του Γκοντόνιο. Βέβαια έκτοτε έχει διαπιστωθεί ότι ο κορωνοϊος κυκλοφορούσε στην Ιταλία από το φθινόπωρο.

Εμπιστευθείτε την επιστήμη ήταν το μήνυμα της επικεφαλής στο τμήμα κορωνοϊού σε νοσοκομείο της Λισαβώνας,

Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με τα σκευάσματα της Phizer και της Moderna. Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι τα εμβόλια θα καλύπτουν και τον μεταλλαγμένο κορωνοϊό.

Στη Ρωσία έχουν εμβολιαστεί πάνω από 150.000 άνθρωποι με το Sputnik V. Μοσχοβίτες είπαν ότι περιμένουν να το κάνει και ο πρόεδρος Πούτιν για να πειστούν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/12/2020