Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πρωτοχρονιά με μέτρα όπως τα Χριστούγεννα – Καμπανάκι των λοιμωξιολόγων

28.12.2020 | 20:24 Eνσωμάτωση

Η έναρξη των εμβολιασμών έφερε την ελπίδα, όμως τα στοιχεία με τις πληρότητες στις ΜΕΘ δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό.

Πρωτοχρονιά με μέτρα όπως τα Χριστούγεννα

Ο εμβολιασμός είναι η αρχή του τέλους του εφιάλτη της πανδημίας. Κι αν η επιχείρηση «Ελευθερία» αποτελεί την κατά μέτωπο επίθεση στον ιό, η μάχη θα κερδηθεί μόνο εάν ταυτόχρονα κρατηθεί ισχυρή αμυντική γραμμή, η τήρηση των μέτρων.

Εικόνες που έρχονται από το κέντρο της Αθήνας έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Για να αποφευχθεί η αναζωπύρωση του ιού, θα γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά με τους περιορισμούς των Χριστουγέννων, δηλαδή θα διατηρηθεί το όριο των 9 ατόμων για το γιορτινό τραπέζι και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μάλιστα, και σήμερα το βράδυ το αδιαχώρητο επικράτησε στην πλατεία Συντάγματος, με πολίτες να βγαίνουν για την βραδινή τους βόλτα και την παρουσία της αστυνομίας να είναι ισχυρή.

35 μπλόκα έχουν στηθεί από την αστυνομία σε ολόκληρη την Αττική, προκειμένου να επιβλέπεται η τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων με την υπουργό Παιδείας, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι παράμετροι και να αποφασιστεί αν πρέπει τα σχολεία να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου.

Μαζί με τη συζήτηση για τα σχολεία, ανοίγει και εκείνη για την άρση του lockdown, ολική ή μερική. Τα στοιχεία κάνουν τους λοιμωξιολόγους διστακτικούς, καθώς ο δείκτης μεταδοτικότητας παραμένει υψηλός ενώ και η εικόνα στα νοσοκομεία δεν είναι η επιθυμητή.

Η εβδομάδα μέχρι και την Πρωτοχρονιά θα είναι κρίσιμη, ενώ οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία των καταστημάτων, με φυσική παρουσία των καταναλωτών, θα ληφθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 28/12/2020