Ελλάδα

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκαν χθες οι πρώτοι υγειονομικοί στα νοσοκομεία

28.12.2020 | 16:48

Με το σήμα της νίκης, η πνευμονολόγος Σταματούλα Τσικρικά, δέχτηκε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού το μεσημέρι της Κυριακής.

«Εδώ το έκανα. Πονάει λίγο εκείνη τη στιγμή σαν το εμβόλιο της γρίπης. Δεν είναι τίποτα. Εγώ συνέχισα κανονικά την εφημερία μου για να καταλάβετε».

Επιστρέφοντας στη μονάδα Covid-19, η κ. Τσικρικά έτρεξε να το ανακοινώσει στους ασθενείς της που παλεύουν μαζί για μήνες.

«Να πάρουμε τις ζωές μας πίσω»
Ήδη, κι άλλοι υγειονομικοί ανυπομονούν να πάρουν σειρά για να καθίσουν στην καρέκλα του εμβολιασμού.

«Μια χαρμόσυνη μέρα γιατί αυτό το εμβόλιο το περιμέναμε πάρα πολλούς μήνες. Εμείς που είμαστε στην πρώτη γραμμή και έχουμε δει το σκληρό πρόσωπο της πανδημίας ανυπομονησία», είπε η Μαρία Νταγάνου, διευθύντρια νέας ΜΕΘ νοσοκομείου «Σωτηρία».

Κάτω από τις τριπλές μάσκες και τις στολές «αστροναύτη», κρύβονται άνθρωποι που άφησαν πίσω οικογένειες. Η πρώτη σκέψη μετά τον εμβολιασμό τους ήταν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Να εμβολιαστούν και όσοι νόσησαν»

Όπως εξηγεί στο LIVE NEWS η λοιμωξιολόγος, Γαριφαλιά Πουλάκου, θα πρέπει να εμβολιαστούν και εκείνοι που νόσησαν από κορωνοϊό καθώς έχουν καταγραφεί περιστατικά επαναμόλυνσης ακόμα και στους 2,5 μήνες.

«Μετά τον τρίτο μήνα από τη νόσησή σου είναι καλό να εμβολιαστείς ενδεχομένως μεταξύ τρίτου και έκτου μήνα είναι καλό να φέρουμε πίσω όλους όσους νόσησαν. Δε θα είναι η πρώτη σειρά αλλά θα πρέπει να εμβολιαστούν».

Τη βεβαιότητά τους ότι στο τέλος θα εμβολιαστούν όλοι οι συνάδελφοί της που μάχονται στην πρώτη γραμμή, εξέφρασε η διευθύντρια της νέας ΜΕΘ του Σωτηρία.

«Είναι ακατανόητο πως μπορεί κάποιος να βλέπει από πρώτο χέρι το νόσημα και τι κάνει αυτός ο ιός στους ανθρώπους. Άνθρωποι να φεύγουν, να διασωληνώνονται, να σου έρχεται το εμβόλιο και να έχεις δεύτερες σκέψεις. Ακατανόητο».

Οι υγειονομικοί θα συνεχίσουν να μάχονται στην πρώτη γραμμή διότι, όπως τονίζουν, με τα πρώτα εμβόλια απέκτησαν εφεδρείες αλλά ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 28/12/2020

Ελλάδα