Πολιτική

Πολιτική και πολιτειακή ηγεσία εμβολιάστηκε, δείχνοντας το δρόμο προς την «Ελευθερία»

27.12.2020 | 19:54 Eνσωμάτωση

Μήνυμα αισιοδοξίας για την τελική νίκη στη μάχη με την πανδημία έστειλαν πολιτική και πολιτειακή ηγεσία που εμβολιάστηκαν σήμερα καλώντας τους Έλληνες όταν έρθει η σειρά τους να κάνουν τον εμβόλιο.

Παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος τον υποδέχτηκε στο Αττικό Νοσοκομείο, έκανε το εμβόλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έβγαλε το μπλουζάκι του, σήκωσε το μανίκι του και παρακολούθησε όλη την προετοιμασία της νοσηλεύτριας.

«Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι υγειονομικοί θα εμβολιαστούν πρώτοι όχι μόνο για να δώσουν το παράδειγμα αλλά για να συνεχίσουν να επιτελούν με ασφάλεια το σπουδαίο καθήκον τους και εκτίμησε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα εμβολιαστεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.

«Και πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και καθώς θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό και αυτοί οι συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα, με καχυποψία μπορεί να αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολιασμού θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στον «Ευαγγελισμό» εμβολιάστηκε η Κ. Σακελλαροπούλου

Είναι το μεγαλύτερο δώρο που μας έκανε η επιστήμη αυτά τα Χριστούγεννα δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου που εμβολιάστηκε στον «Ευαγγελισμό».

«Τώρα πια δίπλα στην αγωνία φωλιάζει χαμόγελο αισιοδοξίας. Είναι σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι. Να φύγουμε από την περιπέτεια» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Υψηλού συμβολισμού ήταν ο εμβολιασμός του μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου στη θέση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος αφού νόσησε και έχει αντισώματα, θα εμβολιαστεί αργότερα

«Δεν είναι εύκολο να έχει κανείς το φόβο του θανάτου. Έκανα το εμβόλιο, δεν αισθάνθηκα ούτε τσίμπημα, να αποκτήσουμε την ελευθερία μας» σημείωσε ο μητροπολίτης.

Την αγωνία και το φόβο τη διαδέχεται η ελπίδα, δήλωσε αφού εμβολιάστηκε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.  «Τώρα απομένει σε εμάς η γοητεία της ευθύνης να αλλάξουμε τη ζωή μας» υπογράμμισε ο κ. Τασούλας.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος έκανε την αρχή από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχουν στο σχέδιο εμβολιασμού «Ελευθερία».

«Οι επιστήμονες έκαναν το χρέος τους. Από τώρα και εμείς να κάνουμε το δικό μας. Αυτό έκανα πριν λίγα λεπτά» ανέφερε ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Με τη μοτοσυκλέτα του έφτασε στον «Ευαγγελισμό» ο Γιάνης Βαρουφάκης και όταν εμβολιάστηκε σχολίασε με χιούμορ το… ελαφρύ χέρι του νοσηλευτή.  «Δεν μου κανατε τίποτα. Με κοροϊδεύετε…» ήταν η ατάκα πριν ξεσπάσουν σε γέλια.

«Το εμβόλιο είναι τόσο η ορθή ατομική επιλογή όσο και δημόσιο αγαθό» πρόσθεσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Αύριο θα εμβολιαστεί ο Αλεξης Τσίπρας και ο Βασίλης Κικίλιας, την Τετάρτη ο Δημήτρης Κουτσούμπας και στις 4 Ιανουαρίου η Φώφη Γεννηματά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/12/2020