Ελλάδα

Οι ιστορικές στιγμές των πρώτων εμβολιασμών στην Ελλάδα

27.12.2020 | 19:52 Eνσωμάτωση

Δέκα μήνες από την πρώτη ημέρα που ο φονικός ιός μπήκε στην Ελλάδα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί που θα μας κάνουν να κερδίσουμε και πάλι πίσω τις ζωές μας.

Οι δύο πρώτοι Ελληνες πολίτες που πλέον πέρασαν στην ιστορία και έγιναν σύμβολο της μάχης κατά της πανδημίας.

Η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό» και ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια.

«Νιώθω τυχερή»

Η Ευσταθία Καμπισιούλη είναι έτοιμη για τη μεγάλη στιγμή. Στο πρόσωπό της, όλοι οι ήρωες της μάχης οι -υγειονομικοί. Συνάδελφός της, νοσηλεύτρια, ετοιμάζει την δόση του πολυπόθητου εμβολίου.

Η Ευσταθία Καμπισιούλη κάθεται, τα μάτια της βουρκωμένα. Συγκίνηση και ελπίδα ότι ο αόρατος εχθρός θα νικηθεί. Λίγο πριν εμβολιαστεί σχηματίζει το σήμα της νίκης. Λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για να αλλάξουν τις ζωές μας.

Το νοσηλευτικο προσωπικό ξεσπά σε χειροκροτήματα. Το πρώτο εμβόλιο στην Ελλάδα είναι γεγονός.

Η Ευσταθία Καμπισιούλη σηκώνεται και προχωρά προς τον ειδικό χώρο αναμονής όπου θα παραμείνει για 15 λεπτά όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

«Ανυπομονούσα να εμβολιαστώ»

Η ώρα είναι 13:30. Ο Μιχάλης Γιοβανίδης, έχει μόλις καθίσει και περιμένει να εμβολιαστεί. Στα 88 του χρόνια βιώνει μια από τις πιο έντονες στιγμές. Στο πρόσωπό του, οι παππούδες, οι γιαγιάδες μας…

Ήρεμος, ψύχραιμος, αποφασισμένος. Η νοσηλεύτρια ετοιμάζει τη δόση του εμβολίου. Στα μάτια του φαίνεται πως νιώθει ήδη νικητής.

Ευσταθία Καμπισιούλη – Μιχάλης Γιοβανίδης: Οι δύο πρώτοι πολίτες που μας γέμισαν ελπίδα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/12/2020