Ελλάδα

Σαρωτικοί έλεγχοι και αστυνομικές έφοδοι σε σπίτια για παραβίαση των μέτρων

25.12.2020 | 13:19

Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα, χωρίς πυροτεχνήματα και κάλαντα…με περιορισμένο αριθμό ατόμων στα γιορτινά τραπέζια και εκτεταμένους ελέγχους κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αυτοκίνητα και πεζούς.

5.000 αστυνομικοί έχουν βγει στους δρόμους και επιτηρούν την τήρηση των περιοριστικών μέτρων.. αφού και χθες παραμονή Χριστουγέννων, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί ήταν κανονικά σε ισχύ.

Αστυνομικοί της Τροχαίας στο μπλόκο της ΕΛΑΣ στη συμβολή της Λεωφόρου Κηφισιάς με την Πανόρμου ελέγχουν όλους τους οδηγούς που κυκλοφορούν.

Ζητούν τις απαραίτητες βεβαιώσεις εργοδότη για όσους εργάζονταν και τα μηνυματα για όσους βρίσκονται στο δρόμο μετα τις 10 το βράδυ που είναι σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το σύνολο της αστυνομίας βρισκόταν σε επιφυλακή και βάσει σχεδιασμού είχαν στηθεί 35 μπλόκα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο ώστε να ελέγξουν την κυκλοφορία των οχημάτων και να αποτρέψουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Στην Λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος του Πενταγώνου οι αστυνομικοί της Τροχαίας έχουν αναπτυχθεί στο δρόμο και σταματούν όλους τους οδηγούς. Και σε αυτό το μπλόκο δεν έλειψαν τα πρόστιμα σε οδηγούς που μετακινούνται άσκοπα.

Σήμερα το βράδυ τα μπλόκα της αστυνομίας θα είναι ακόμη πιο αυστηρά ώστε να αποτραπούν οι μετακινήσεις χωρίς λόγο στο λεκανοπέδιο.

Στο μεταξύ είχαμε πρόστιμα και σε ελέγχους σε σπίτια.. ύστερα από καταγγελίες. Το ρεπορτάζ έχει ο Μαρίνος Αλειφέρης.

Στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θεολόγου Ηλιού οι έλεγχοι είναι σαρωτικοί σε πολλά σημεία της πόλης.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 25/12/2020

Ελλάδα