Κόσμος

Εμβολιάσθηκε η πρωθυπουργός της Σερβίας – Αμφισβητεί το κινεζικό εμβόλιο ο Μπολσονάρου

25.12.2020 | 13:51 Eνσωμάτωση

Από την πρώτη παρτίδα εμβολίων που έφτασε στην Σερβία έσπευσε να εμβολιαστεί η πρωθυπουργός της χώρας, δίνοντας το παράδειγμα στους συμπολίτες της.

Αντίθετα στη Βραζιλία, ο αρνητής του κορωνοϊού, πρόεδρος Μπολσονάρου επιχειρεί να υποβαθμίσει τη σημασία των εμβολίων, αρχίζοντας από το κινεζικό.

Μια μικρή παρτίδα 5.000 εμβολίων της Pfizer μεταφέρθηκε στη Σερβία και η πρωθυπουργός Άννα Μπρνάβιτς έγινε η πρώτη πρωθυπουργός ευρωπαϊκής χώρας που εμβολιάστηκε.

Μετά τη Βρετανία και την Ελβετία, η Σερβία είναι η τρίτη ευρωπαϊκή χώρα που άρχισε εμβολιασμούς, αλλά δεν ανήκει στους 27 της ΕΕ που συντονίζουν την επιχείρηση εμβολιασμού. “Στη χρονιά που φεύγει είδαμε πώς είναι ο κόσμος χωρίς εμβόλια, δεν μου αρέσει αυτός κόσμος” είπε η Μπρνάβιτς προτρέποντας τους συμπολίτες να εμβολιαστούν.

Την ίδια ώρα στη Βραζιλία ο πρόεδρος Μπολσονάρου αμφισβήτησε την αξία του εμβολίου της κινεζικής Sinovak, που έκανε κλινικές δοκιμές στη χώρα του, στο κρατίδιο του Σάο Πάολο που ελέγχεται από τους πολιτικούς αντιπάλους του. Κανένα εμβόλιο δεν έχει εγκριθεί ακόμα στη Βραζιλία.

Πριν από μερικές ημέρες ο Μπολοσνάρου είπε για άλλο εμβόλιο, “αν σας κάνει κροκόδειλους, δικό σας πρόβλημα”. Ο Μπολσονάρου είναι από τους πιο γνωστούς αρνητές του κορωνοϊού, των μέτρων, της μάσκας, παρότι ασθένησε και ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/12/2020