Πολιτική

Φαγητό σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη μοίρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

25.12.2020 | 20:15 Eνσωμάτωση

Κάθε μέρα είναι μια μέρα προσφοράς στο εστιατόριο «Ο Κρητικός» στο Κερατσίνι αλλά σήμερα μεταξύ των εθελοντών μου μοίρασαν μερίδες φαγητού σε άπορους ανθρώπους ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού έγινε γνωστή όταν ο εστιάτορας ανέβασε στο Facebook φωτογραφίες και έγραψε: «Χρόνια Πολλά! Σήμερα το μεσημέρι Χριστουγέννων, μας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήρθε, έκατσε μαζί μας, μιλήσαμε, μοιράσαμε φαγητό, δώρα και παιχνίδια στον κόσμο που έχει ανάγκη!! Τον ευχαριστούμε πολύ!! Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε! Χρόνια Πολλά!!».

Πράγματι ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε με όλη του την καρδιά στη σπουδαία πρωτοβουλία προσφοράς.

«Δεν το περιμέναμε τα Χριστούγεννα να έρθει ο πρωθυπουργός εδώ στο Κερατσίνι. Μίλησε με οικογένειες, μοίρασε μαζί μας τρόφιμα, μοίρασε γλυκά, παιχνίδια στα παιδάκια» τόνισε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ο Κρητικός» Δημήτρης Καρκανοραχάκης.

Εθελόντρια στην κουζίνα

Στο lockdown την άνοιξη η ταβέρνα του Δημήτρη ξεκίνησε μοιράζοντας 50 μερίδες φαγητού σε φτωχές οικογένειες από το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, το Πέραμα. Στην τωρινή καραντίνα έφτασε πλέον τις 700 μερίδες καθημερινά και στη γειτονιά όλοι είναι περήφανοι για το έργο του.

Σύμμαχοί του οι απλοί πολίτες που έρχονται καθημερινά εδώ και αφήνουν προμήθειες. Από αύριο θα έχει έναν ακόμα. Την κόρη του πρωθυπουργού Δάφνη.

«Της το είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της κόρης του της Δάφνης, θα έρθει εδώ να βοηθάει, να καθαρίζει πατάτες, να καθαρίζει κρεμμύδια για να δει πώς βγαίνει το ψωμί, να αρχίσει να μαθαίνει» συμπλήρωσε ο κ. Καρκανοραχάκης.

«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά το Δημήτρη γιατί με τη συμπεριφορά του με έκανε να νιώσω άνθρωπος» ανέφερε μια γειτόνισσα, ενώ ο πρωθυπουργός μίλησε και με όσους βρίσκονται δίπλα στο Δημήτρη στην κουζίνα.

«Έρχεται πολύς ανώνυμος κόσμος και φέρνει πράγματα για να συνεχίσουμε» σημείωσε η κυρία Μελιτίνη Καρκανοχαράκη.

Φεύγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντάλλαξε ευχές με όσους έτυχε να περάσουν για ένα πιάτο φαγητό από το συγκεκριμένο εστιατόριο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/12/2020