Ελλάδα

Χριστούγεννα: Ουρές σε κρεοπωλεία και κεντρικές αγορές για το γιορτινό τραπέζι

24.12.2020 | 20:09 Eνσωμάτωση

Μπορεί γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι να μην μπορούμε να είμαστε φέτος περισσότεροι από 9, ωστόσο το τραπέζι θα στηθεί με λίγα η περισσότερα.

Οι προετοιμασίες για το ρεβεγιόν είναι πυρετώδης. Κρέας, λαχανικά, ποτά και φυσικά τα παραδοσιακά γιορτινά γλυκά είχαν την τιμητική τους.

Οι πολίτες σήμερα έδωσαν μια ανάσα στην αγορά κάνοντας τα τελευταία ψώνια με τις τιμές να είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι.
Οι φετινές τιμές στα κρεατικά κυμαίνονται: η γαλοπούλα από 5,90 – 7,50 ευρώ, το αρνί από 6,00 – 8,00, το χοιρινό χωρίς κόκαλο από 4,00 και οι μπριζόλες λαιμού από 3,00.

Στα κρασιά οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με τον αν είναι χύμα ή εμφιαλωμένα. Το χύμα το λίτρο κοστίζει 3 ευρώ και ένα εμφιαλωμένο μπουκάλι κοστίζει 5,50. Για ένα τραπέζι 4 ατόμων οι καταναλωτές προτιμούν από 1,5 έως 3 λίτρα, με την τιμή να κυμαίνεται από 4,50 έως 9 ευρώ, ενώ για ένα τραπέζι 4 ατόμων, τα λαχανικά σε μία οικογένεια θα στοιχίσουν περίπου 20 ευρώ.

Κουραμπιέδες και μελομακάρονα δεν μπορούν να λείπουν φυσικά από κανένα γιορτινό τραπέζι. Οι τιμές στα μελομακάρονα είναι 7 ευρώ το κιλό και οι κουραμπιέδες κοστίζουν 8,50 το κιλό. Μια τετραμελή οικογένεια θα χρειαστεί περίπου 20 ευρώ για τα γλυκά.

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα κοστίσει σε μία τετραμελή οικογένεια περίπου 60 ευρώ. Ένα ρεβεγιόν διαφορετικό, με λίγα άτομα αλλά σίγουρα καλή διάθεση και την ελπίδα ότι τα επόμενα Χριστούγεννα θα έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/12/2020