Πολιτική

Στοίχημα για την κυβέρνηση η τήρηση των μέτρων

24.12.2020 | 13:11 Eνσωμάτωση

Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι να κυλήσουν όλα ομαλά σήμερα και αύριο, για να μην επιβαρυνθεί το επιδημιολογικό φορτίο, ώστε να μην αυστηροποιηθούν τα μέτρα την Πρωτοχρονιά.

Το πρωί έγινε διπλή σύσκεψη υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη συμμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Στο πρώτο μέρος της σύσκεψης έγινε επισκόπηση των επιδημιολογικών δεδομένων και επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης αλλά πιστή εφαρμογή των μέτρων τις ημέρες των εορτών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολότη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, υπογράμμισε την ετοιμότητα των αρχών τονίζοντας ότι οι έλεγχοι μετά τις 22.00 και μέχρι τις 05.00 το πρωί που απαγορεύεται η κυκλοφορία θα είναι εκτεταμμένοι.

Στο δεύτερο μέρος συζητήθηκε η υλοποίηση του εμβολιαστικού σχεδιασμού.

Σημείωσαν τα μεγάλα ποσοστά θετικής ανταπόκρισης των υγειονομικών, κάτι που αποτελεί παράδειγμα για τους υπόλοιπους πολίτες.

Ακόμα, υπογραμμίστηκε η σημασία της εκστρατείας ενημέρωσης που θα κάνει η κυβέρνηση και πως μια παγκόσμια αλυσίδα συνεργασίας ειδικών και επιστημόνων φτάσαμε στη δημιουργία ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου για να χτίσουμε τείχος ανοσίας.

Τώρα, αναφορικά με το τι θα γίνει με το lockdown μετά τις 7 Ιανουαρίου, ο Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά είναι σαφής.

Τονίζει πως όλα τα μέτρα αξιολογουνται και όταν έρθει η ώρα να ξεκλειδώσει η χώρα, αυτό θα γίνει σταδιακά και με μεγάλη προσοχή.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προσθέτει:

«Δεν πρόκειται συνεπώς να προχωρήσουμε σε καθολική άρση του απαγορευτικού από τη μία μέρα στην άλλη. Αλλά με προσοχή, με ασφάλεια και με σύνεση ευελπιστούμε ότι σταδιακά και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού θα προχωράμε προς την κανονικότητα».

Τις πρώτες ημέρες του 2021 θα ληφθούν οι αποφάσεις με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Δεν αποκλείεται άλλου τα μέτρα να χαλαρώσουν και άλλου όχι ενώ ειδικά για τα σχολεία ο στόχος είναι να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 24/12/2020