Ελλάδα

Ρεβεγιόν με αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό

23.12.2020 | 16:38

Ρεβεγιόν με αυστηρά μέτρα και Χριστούγεννα με πρεμιέρα εμβολίου, θα κάνουμε στην χώρα μας, με τον πολιτικό κόσμο να δηλώνει παρών στους εμβολιασμούς και να δίνει παράδειγμα για τους πολίτες.

Οι Έλληνες δεν είναι αρνητικοί αλλά έχουν δισταγμούς, θα πει η Ελένη Γιαμαρέλου μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.

«Υπάρχει διστακτικότητα δεν είναι αρνητικοί. Όταν γινόταν το εμβόλιο της ευλογιάς τους έλεγαν πως θα γίνουν αγελάδες.»

Σε μια προσπάθεια να ανατραπεί το κλίμα δισταγμού για το εμβόλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στα νοσοκομείο των Γιαννιτσών, θερμομετρήθηκε, έβαλε αντισηπτικό, είδε την κατάσταση και μίλησε με τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία επιμένουν πως υπάρχει θέμα με την επιφύλαξη για τον εμβολιασμό αφού τα ποσοστά φτάνουν ακόμα και στο 60%.

Ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Θα ακολουθήσουν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων με εξαίρεση τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ανεπιφύλακτα συστήνει το εμβόλιο και ο Γιάννης Πλακιωτάκης που πέρασε μεγάλη περιπέτεια με τον κορωνοίο.

Θάνατοι και διασωληνωμένοι που μειώνονται βασανιστικά αργά, αλλά και η καθυστέρηση της άφιξης των εμβολίων συνθέτουν πάντως ένα εκρηκτικό μείγμα και οι ειδικοί πλέον συστήνουν τα σχολεία να μην ανοίξουν ο΄λυτε στις 8 Ιανουαρίου για να μην έχουμε νέα έξαρση

5.000 αστυνομικοί επιστρατεύονται για μαζικούς ελέγχους  

Ο Άγιος Βασίλης δεν θα φτάσει σε κάθε σπίτι όμως σε κάθε σπίτι θα φτάσει η αστυνομία. Οι έλεγχοι παραμονή Χριστουγέννων θα είναι σαρωτικοί όπως δήλοωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης

Σε σύσκεψη που εγινε αποφασίστηκε πως οι αστυνομικοί έλεγχοι θα είναι εντατικοί και αυστηροί και κάθε αυτοκίνητο ή πεζός που θα κινείται εκτός σπιτιού από τις 22:00 ως τις 05:00 θα ελέγχεται.

5.000 αστυνομικοί θα περιπολούν στους δρόμους το βράδυ του ρεβεγιόν, ενώ θα επιστρατευτούν ακόμη και drones.

Το τί θα γίνει μετά τις 7 Ιανουαρίου, θα καθοριστεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 23/12/2020

Ελλάδα