Ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα η πρώτη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027 και τα πράγματα για την Εθνική μας ομάδα είναι απλά.
Νικά την Πέμπτη στη Ρουμανία και την Κυριακή στα Άνω Λιόσια την Πορτογαλία και αγκαλιάζει την πρόκριση για το Μουντομπάσκετ. Όλα αυτά αρκεί οι παίκτες να ξεχάσουν για λίγο τις διακοπές τους.
Απαρτία δεν έχει σημειωθεί. Δεν υπάρχει κανείς από τους τρεις Αντετοκούνμπο, δεν υπάρχει Ντόρσεϊ ή Γουόκαπ, δεν υπάρχουν Σλούκας, Καλάθης και Παπαγιάννης, δεν υπάρχει Ρογκαβόπουλος ούτε οι Καλαϊτζάκης, Φλιώνης, που είναι τραυματίες, εξαιρετικά αμφίβολος είναι και ο Μήτογλου. Υπάρχει όμως ο αρχηγός. Στα 36 του ο Κώστας Παπανικολάου παραμένει πιστός στρατιώτης της Εθνικής ομάδας.
Αν νικήσει την Πέμπτη στη Ρουμανία και την ίδια ώρα η Πορτογαλία χάσει από το Μαυροβούνιο, η Εθνική εξασφαλίζει μαθηματικά την πρώτη θέση στον όμιλό της. Χρειάζεται ωστόσο οπωσδήποτε νίκες και στα δύο παιχνίδια της εβδομάδας για να πάει στη δεύτερη φάση, που αρχίζει στο τέλος Αυγούστου, με μόλις μία ήττα και να βάλει γερά θεμέλια πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.