Κόσμος

Κορωνοϊός : Συναγερμός για το νέο στέλεχος – Τι λένε οι επιστήμονες

23.12.2020 | 13:21

Μετά τους ηγέτες και διακεκριμένοι Αμερικανοί επιστήμονες εμβολιάζονται μπροστά στις κάμερες για να καταρρίψουν τις θεωρίες συνωμοσίας. Την ίδια ώρα οι παρασκευαστές των εμβολίων δηλώνουν πεπεισμένοι ότι τα σκευάσματα θα αντιμετωπίσουν και τον μετάλλαξη του κορωνοϊού που εξαπλώθηκε ραγδαία στη Βρετανία.

Ψυχραιμία, αλλά και προσοχή μέχρι να υπάρξουν αναλυτικά δεδομένα για την νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, συνιστούν οι επιστήμονες. Μέχρι σήμερα άλλωστε έχουν καταγράψει αρκετές τροποποιήσεις στο γενετικό υλικό του ιού.

Αντιμέτωπη με ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού είναι και η Νότια Αφρική, η χώρα που έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα στην Αφρική.

Ασπίδα ενάντια στη νόσο και τα νέα στελέχη της, το εμβόλιο και η αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Στις ΗΠΑ, οι κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας εμβολιάσθηκαν μπροστά στις κάμερες για να δώσουν το παράδειγμα στους Αμερικανούς πολίτες.

Η εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο που αναπτύσσει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, θα πρέπει να είναι αποτελεσματικό απέναντι στη μετάλλαξη του κορωνοϊού. Πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι σε εξέλιξη μελέτες για να διερευνηθούν πλήρως οι επιπτώσεις της μετάλλαξης.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/12/2020

Κόσμος