Κόσμος

Ο Τζο Μπάιντεν έκανε το εμβόλιο της Pfizer

22.12.2020 | 16:51

Σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, μπροστά στα μάτια ολόκληρου του πλανήτη, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους σκεπτικιστικές και τους αρνητές του ιού.

Στο πλευρό του, στεκόταν η γυναίκα του Τζιλ, ενώ η Αφροαμερικανή νοσοκόμα Tabe Masa έκανε το εμβόλιο στον Μπάιντεν, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του τη νέα χρονιά. H Τζιλ Μπάιντεν έκανε το εμβόλιο νωρίτερα σήμερα, πριν από τον σύζυγό της.

Αφού έκανε το εμβόλιο, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε στις κάμερες: «Χρωστάμε σε αυτούς τους ανθρώπους πάρα πολλά. Στους επιστήμονες και στους ανθρώπους που έφτιαξαν αυτό το εμβόλιο, στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, σε αυτούς που έκαναν τις εργαστηριακές έρευνες».

Έως αυτή την στιγμή έχουν εμβολιαστεί 2 εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο. Αρχής γενομένης από τις 8η Δεκεμβρίου. Οι παρενέργειες που έχουν καταγραφεί κινούνται μέχρι στιγμής σε τρία περιστατικά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σήμερα αναμένεται να εμβολιαστεί και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Ντ. Φάουτσι.

Την ίδια στιγμή στη Νέα Υόρκη έγινε ο πρώτος εμβολιασμός με το εμβόλιο της Moderna που μπαίνει κι αυτό στη μάχη κατά του αόρατου εχθρού.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 22/12/2020

Κόσμος