Ελλάδα

Σκάνδαλο Folli – Follie: Email εμπλέκει και το όνομα του Α. Τσίπρα

22.12.2020 | 18:15

Στον πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα φτάνει τώρα η διερεύνηση των στοιχείων από το σκάνδαλο της Foli Folie. Αφού Σε νέο μέιλ του προς τον γιο του ιδιοκτήτη της εταιρείας Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, που βλέπει τώρα το φως της δημοσιότητας, στέλεχος της εταιρείας αναφέρεται και στον τότε Πρωθυπουργό ότι είναι ενήμερος για τις ενέργειες του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς για συνδρομή στη εταιρεία.

«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός. Ο κος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κο Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση.»

Το θέμα προκαλεί πολιτική θύελλα με τη ΝΔ να βάζει από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρό της τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από την έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli Follie αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις παρεμβάσεις υπέρ των προφυλακισμένων επιχειρηματιών. Προξενεί εντύπωση ότι τους τελευταίους μήνες μαρτυρίες από διαφορετικές σκοτεινές υποθέσεις εμπλέκουν συνεργάτες αλλά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα κάνοντας λόγο για “White Porscha”, “μαγαζί”, “outsourcing” κλπ»

Στα χέρια του Εισαγγελέα τα στοιχεία από τα εταιρικά e-mail της Folli – Follie

Ο φάκελος με τα στοιχεία που συλλέγει η πράις γουοτερ χαουζ κουπερς βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα και δεν αποκλείεται να διαβιβαστεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα λόγω της αναφοράς στα εταιρικά emails τριών ακόμη πρώην Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα το συγκεκριμένο στέλεχο;ς της ΦΟΛΙ ΦΟΛΙ που διακινεί την αλληλογραφία με τον γιο του ιδρυτή της εταιρείας μιλά και για οικονομικά ανταλλάγματα.

«Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά.»

Και τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή μιλούν για συκοφαντίες και ότι θα απαντήσουν με μηνύσεις και αγωγές καθώς όπως τονίζουν δεν είχαν καμία επαφή με την εταιρεία και την υπόθεσή της.

«Πότε ανδρώθηκε η φολι φολι; Πότε έφτιαξε αυτό το παραμύθι για να φάει τα χρήματα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο; Πότε έκανε το παιχνίδι στα χρηματιστήρια. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Είναι ευνοούμενο παιδί του καθεστώτος.»

Με αφορμή μάλιστα αναφορά του συγκεκριμένου στελέχους της folli follie σε τροπολογία του 2018 για τα αφορολόγητα προϊόντα, η ΝΔ μιλά για εξυπηρέτηση συμφερόντων λίγο πριν την καταστροφική για το Χρηματιστήριο και τους μικρομετόχους κατάρρευση της μετοχής της Φολί Φολί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι τη συγκεκριμένη τροπολογία την είχε ψηφίσει και η ΝΔ και την ισχύ της οποίας παρέτεινε με Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου τον περασμένο Μάιο.

Στα χέρια του Εισαγγελέα τα στοιχεία από τα εταιρικά e-mail της Folli – Follie

Όλα τα mail έχουν μπει στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα που είναι ο πλέον αρμόδιος πλέον για την υπόθεση, για να δει τι θα στείλει στη Βουλή, αλλά και για την έρευνα που θα γίνει και για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Όσον αφορά στην χορηγία των 80 χιλ. ευρώ, ο κ. Μπαλαούρας υποστηρίζει ότι ήταν απλώς μία χορηγία.

Αυτή η χροηγηία έχει καταγραφεί και στα βιβλία της εταιρείας, τον Μάη του 2018, όταν ήδη έχιε ξεσπάσει το σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς.

Ακόμα και χορηγία να ήταν πάλι μπορεί να είναι αξιόποινη πράξη. Εκείνο το διάστημα ζητούνταν στοιχεία από την εταιρεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Κι είχαμε και την τροπολογία για τα ΚΑΕ.

Στην έκθεση της Pricewaterhouse σημειώνουν δύο πράγματα, ότι αυτό το ποσό καταγράφεται στην ατζέντα του ταμεία της εταιρείας με την ένδειξη το όνομα του στελέχους που κάνει τη συνομιλία με τον κ. Κουτσολιούτσο και δίπλα «Υπουργείο – Κεφαλαιαγορά».

Επιπλέον, το ποσό αυτό περνάει με την ίδια ημερομηνία 14/5/2018 στις δαπάνες της οικογένειας.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 22/12/2020

Ελλάδα