Ελλάδα

Με SMS 6 οι μετακινήσεις για το μεσημεριανό ρεβεγιόν

22.12.2020 | 16:45

Ξεχάστε το βραδινό ρεβεγιόν. Γιορτινό τραπέζι μόνο το μεσημέρι. Αυτές είναι οι σαφείς συστάσεις της κυβέρνησης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ξεκαθαρίζει ότι η αστυνομία θα πιάνει εντατικά δουλειά από τις 10 το βράδυ και μετά...

Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί, ειδικά τις βραδινές ώρες, ενώ ο κωδικός μετακίνησης των sms για τα συγγενικά σπίτια, θα είναι το 6.

Λίγα 24ωρα πριν από την πρεμιέρα των εμβολιασμών στην Ελλάδα και στις υγειονομικές αρχές προκαλεί «πονοκέφαλο» το υψηλό ποσοστό διστακτικότητας γιατρών και νοσηλευτών να εμβολιαστούν.

«Πολλοί εκ των συναδέλφων δεν έχουν ειδική εκπαίδευση στο ν’ αναλύουν και να κρίνουν αν είναι ή δεν είναι επαρκές το εμβόλιο γι’ αυτό θεωρώ ότι ένα μεγάλο μέρος της διστακτικότητας είναι η έλλειψη ενημέρωσης. Συνάδελφοι μου με πήραν τηλέφωνο για να με ρωτήσουν αν το εμβόλιο θα μας βάλει μέσα μας κομματάκια κορωνοϊού. Όχι είναι η απάντηση.»

Η ελλιπής ενημέρωση συνιστά τη βασική αιτία για το σκεπτικισμό των υγειονομικών με τη συντριπτική πλειοψηφία πάντως να δηλώνει πως θα εμβολιαστεί όταν ενημερωθούν ενδελεχώς για τη διαδικασία και τις παρενέργειες.

«Η συμμετοχή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο αγγίζει το 65%. Θεωρώ ότι έχει αυξητική τάση. Σε σύνολο 2.420 εργαζομένων είναι καλό ποσοστό.»

«Έχει δηλώσει το 60% ότι θα εμβολιαστεί. Υπάρχει μια διστακτικότητα γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση. Έγινε πάρα πολύ γρήγορα μέσα σε 1,5 μέρα.»

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών από την πλευρά της πάντως, επισημαίνει πως δεν πρέπει οι υγειονομικοί να εργάζονται στα νοσοκομεία χωρίς να έχουν κάνει το εμβόλιο για κορωνοϊό.

«Κατά την προσωπική άποψη δεν πρέπει να μην έχουν εμβολιαστεί. Θα πρέπει το υπουργείο υγείας να ξεκινήσει καμπάνια άμεσα όπως έκανε με το εμβόλιο της γρίπης. Αργήσαμε!»

Το ευρύ πρόγραμμα ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς αναμένεται αρχίσει την ερχόμενη Κυριακή, ενώ ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για δωρεάν τεστ κορωνοϊού.

Ξεκίνησε η εκπαίδευση του προσωπικού στα νοσοκομεία για το εμβόλιο

Σήμερα ξεκίνησε η εκπαίδευση του προσωπικού στα νοσοκομεία για το εμβόλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, με ενδεικτικά νούμερα από νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, επιφυλακτικοί εμφανίζονται γιατροί και νοσηλευτές σχετικά με τον επικείμενο εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Στον Ευαγγελισμό η συμμετοχή φτάνει στο 60%, στο Σωτηρία το 65%, στο Ασκληπιείο της Βούλας στο 65%, στο Θριάσιο μόλις το 35%.

Η διαδικασία μπορεί τυπικά να έχει κλείσει, όμως η διαδικασία θα συνεχίσει και τις προσεχείς ημέρες. Δίνεται μάχη στα νοσοκομεία για να αυξηθεί η συμμετοχή.

Αυτοί που δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή για τον εμβολιασμό δεν είναι άνθρωποι αρνητές του ιού, αλλά αναμένουν διευκρινείς. Ενώ δόθηκε μόλις ένα 24ωρα για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 22/12/2020

Ελλάδα