Υγεία

Μαζικός εμβολιασμός: Όλα έτοιμα για την επιχείρηση «Ελευθερία»

22.12.2020 | 13:27 Eνσωμάτωση

Όλα είναι πλέον έτοιμα προκειμένου να ξεκινήσει η επιχείρηση «Ελευθερία» ο μαζικότερος εμβολιασμός που έγινε ποτέ στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή τους επιστήμονες απασχολεί ο νέος μεταλλαγμένος κορωνοϊός, η μεγάλη μεταδοτικότητά του αλλά και πώς αυτός φαίνεται ότι χτυπά και τα παιδιά.

Άνω κάτω τον πλανήτη έχει κάνει η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, τη στιγμή μάλιστα που σε αρκετές χώρες έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί. Σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για το θέμα, καθώς η μετάλλαξη φαίνεται να αυξάνει έως και 70% την μεταδοτικότητα του ιού.

Τα στοιχεία από τη Βρετανία κάνουν λόγο για ενδείξεις ότι από τη μετάλλαξη αυτή μπορούν να προσβληθούν πιο εύκολα τα παιδιά, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε και ο Ηλίας Μόσιαλος με ανάρτησή του.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν τα εμβόλια που πήραν έγκριση θα είναι τελικά αποτελεσματικά και κατά της νέας μορφής του ιού. Με άρθρο του στα νέα το Γκίγκας Μαγιορκίνης επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τη διαδικασία του εμβολιασμού.

Έως τα τέλη Μαρτίου στη χώρα θα έχουν έρθει περισσότερες από 1.200.000 δόσεις εμβολίων, ενώ στη χώρα μας οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν στις 27 Δεκεμβρίου.

Το πρωί ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου συζήτησαν το θέμα του εμβολιασμού.

Χθες σημειώθηκαν 526 νέα κρούσματα, ενώ 85 ασθενείς κατέληξαν και 505 παραμένουν διασωληνωμένοι.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται τα rapid test στη Θεσσαλονίκη με τις ουρές των αυτοκινήτων να είναι ατελείωτες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/12/2020