Ελλάδα

Κορωνοϊός: Εμβόλιο με το… σταγονόμετρο – 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί

22.12.2020 | 19:51 Eνσωμάτωση

Αντίστροφη μέτρηση για τους πρώτους εμβολιασμούς στη χώρα που θα ξεκινήσουν στις 27 Δεκεμβρίου από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Ασκληπιείο και Θριάσιο.

Έτοιμα να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς είναι νοσοκομεία και εμβολιαστικά κέντρα αμέσως μετά την παραλαβή των πρώτων δόσεων.

Στις 26 Δεκεμβρίου θα γίνει η παραλαβή των πρώτων 9.750 δόσεων. Μια μέρα μετά θα εμβολιαστούν οι πρώτοι υγειονομικοί σε Ευαγγελισμό, Σωτηρία, Αττικόν, Ασκληπιείο και Θριάσιο. Στις 28 Δεκεμβρίου θα αρχίσει η διανομή των εμβολίων στα νοσοκομεία αναφοράς της επικράτειας και στις 29 θα εμβολιαστούν γιατροί και νοσηλευτές στο Πανεπιστημιακό Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, στα Ιωάννινα και την Πάτρα.

Εμβόλια με το… σταγονόμετρο

Μέχρι τον Μάρτιο η Ελλάδα θα έχει παραλάβει 1.265.550 δόσεις που αντιστοιχούν σε περισσότερους από 600.000 πολίτες, δηλαδή μόλις το 5,8% του πληθυσμού. Με αυτούς τους ρυθμούς η πολυπόθητη ανοσία του πληθυσμού φαντάζει μακρινή, καθώς τα εμβόλια θα πρέπει να κάνουν 7 εκατομμύρια Έλληνες.

Με τα εμβόλια να έρχονται με το… σταγονόμετρο, αργεί πολύ η επιστροφή στην κανονικότητα.

Το εμβόλιο έρχεται, τα μέτρα μένουν

Όσοι εμβολιάζονται θα λαμβάνουν βεβαίωση εμβολιασμού, που θα περιλαμβάνει το όνομα, τον ΑΜΚΑ, την ημερομηνία εμβολιασμού, το εμβολιαστικό κέντρο ή τη δομή όπου διενεργήθηκε ο εμβολιασμός.

Μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών έστειλε και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εμβολιαστεί από τους πρώτους, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την αναγκαιότητα των εμβολίων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/12/2020