Ελλάδα

Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για δωρεάν rapid test

22.12.2020 | 13:31

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες προκειμένου να υποβάλλονται σε δωρεάν τεστ κορωνοϊού. Η πλατφόρμα είναι στο testing.gov.gr και συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα, ο πολίτης μπορεί να δηλώσει ότι επιθυμεί να υποβληθεί σε τεστ.

Οι πολίτες που επιθυμούν να κάνουν δωρεάν το τεστ μπαίνουν στην πλατφόρμα και συμπληρώνουν τα στοιχεία τους. Ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, ηλικία, ταχυδρομικό κώδικα και την ιδιότητά τους. Η επιλογή όσων κάνουν των τεστ θα γίνει τυχαία, βάσει το ταχυδρομικού κώδικα.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα απευθύνεται αποκλειστικά σε ασυμπτωματικούς πολίτες.

Όσοι αναμένεται να κάνουν το τεστ θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με τις λεπτομέρειες του ραντεβού, το οποίο θα μπορούν να επιδείξουν και στις αρχές για τη μετακίνησή τους.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/12/2020

Ελλάδα
Ελλάδα

Άρση μέτρων: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, είναι η λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν αύριο, Παρασκευή (22/1), με κύριο θέμα την επιστροφή των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Στην συζήτηση έχει μπει αυτή την εβδομάδα και το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τον επόμενο μήνα φαίνεται πως μεταφέρεται η συζήτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράζει την πεποίθησή του μιλώντας στο MEGA, ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ξανά ανοίξουν τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά βεβαίως εξαρτώνται άμεσα από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας.