Πολιτική

Μητσοτάκης: Nα περάσουμε τις γιορτές σε στενό οικογενειακό κύκλο

21.12.2020 | 13:14 Eνσωμάτωση

Με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωϊ Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και οι δύο έστειλαν σαφές μήνυμα στους πολίτες να περάσουμε αυτές τις γιορτές όσο γίνεται σε πιο στενό κύκλο. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μπορεί η γενική εικόνα να είναι καλύτερη τις τελευταίες ημέρες αλλά θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες των εορτών για να μην έχουμε τον Ιανουάριο νέα έξαρση του ιού, σημειώνοντας ότι οι συναθροίσεις στα σπίτια αποτελούν βασική πηγή ανησυχίας.

Θα είναι προβληματικό και ανεύθυνο να επιβαρύνουμε το εθνικό σύστημα υγείας, προειδοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλώντας επίσης του πολίτες να περάσουν τις γιορτές όσο το δυνατόν σε πιο στενό κύκλο.

Αναφέρθηκαν όμως και στο εμβόλιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα τηρηθεί το ευρωπαϊκό χρονοδιάγραμμα και έτσι στις 26 του μήνα θα έρθουν οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα και στις 27 θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί οπότε και ο ίδιος θα εμβολιαστεί.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε την κατανόηση των πολιτών για όποια προβλήματα υπάρξουν στον εμβολιαστικό σχεδιασμό και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε το εμβόλιο.

Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, είπε από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέροντας πως τα εμβόλια είναι το φως που βλέπουμε στην άκρη του τούνελ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην υπηρεσία click away σημειώνοντας ότι λειτουργεί ικανοποιητικά και έχει δώσει ανάσα και σε μικρά καταστήματα να καλύψουν ένα ποσοστό του τζίρου τους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 21/12/2020