Ελλάδα

Μήνυμα Πέτσα στους πολίτες για τις γιορτές: Ας παίξουμε άμυνα

21.12.2020 | 13:12

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μίλησε για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός, ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες όλης της χώρας να μην χαλαρώσουν τις γιορτινές μέρες.

«Ας παίξουμε άμυνα» ήταν το μήνυμα του Στέλιου Πέτσα σε όλους τους πολίτες, καλώντας τους να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά το πολύ με μία ακόμη οικογένεια.

Πολύ περισσότερο – τόνισε – τώρα που έρχεται το εμβόλιο και αναφέρθηκε εκτενώς στον εμβολιαστικό σχεδιασμό.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι θα προηγηθούν το υγειονομικό προσωπικό, μετά οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στη συνέχεια οι περίπου 2,4 εκ συμπολίτες μας άνω των 65 ετών.

Ανακοίνωσε δε ότι από σήμερα και κάθε Δευτέρα στις 6 θα πραγματοποιείται τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία του εμβολιασμού.

Επίσης, ο κ. Πέτσας ζήτησε από τους πολίτες να συμμετάσχουν στα 12.000 τυχαία δειγματοληπτικά τεστ που θα γίνονται καθημερινά ώστε να υπάρχει καλύτερη εικόνα για το δείκτη θετικότητας, ενώ είπε ότι η επιδημιολογική κατάσταση παντού στην Ευρώπη παραμένει επιβαρυμένη και υπάρχει ανησυχία και ενόψει των εορτών και λόγω του νέου μεταλλαγμένου στελέχους.

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/12/2020

Ελλάδα