Χωρίς κατηγορία

To MEGA στο χώρο που θα αποθηκευθούν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό

20.12.2020 | 20:10 Eνσωμάτωση

Το MEGA μπήκε στον μυστικό χώρο όπου βρίσκονται οι ψυκτικοί θάλαμοι όπου θα συντηρηθούν τα εμβόλια.

Τα ψυγεία βαθεως ψυξεως που χρειάζονται για τη συντήρηση των εμβολίων της Pfizer, bρίσκονται σε ειδική αποθήκη εκτός Αθηνών και σε τοποθεσία που κρατούν επταφραγγιστο μυστικό οι αρχές.

Μέσα στους ψυκτικους θαλάμους  θα συντηρούνται τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Σε κάθε ψυγείο θα βρίσκονται 15.000 φιαλίδια που θα περιέχουν 80.000 δόσεις. Από τη στιγμή που τα εμβόλια βγουν από τους – 80 βαθμούς Κελσίου πρέπει άμεσα να μεταφερθούν στα εμβολιαστικα κέντρα.

Το πιο σημαντικό όλων είναι να μη σπάσει η ψυκτικη αλυσίδα. Έτσι μόλις τα εμβόλια βγουν από τα ψυγεία θα μπαίνουν σε ειδικά ISO box όπου θα συντηρούνται στους 8 βαθμούς Κελσίου για 5 μέρες στα εμβολιαστικα κέντρα – το τελευταίο

Οι αποθήκες θα φυλάσσονται σαν κόρη οφθαλμού από αστυνομικές δυνάμεις. Με κάθε μέτρο ασφαλείας θα γίνεται η μεταφορά των εμβολίων από τη στιγμή που θα φτάσουν στη χώρα.

Θετικοί στον εμβολιασμό οι έλληνες

Πρόθυμοι να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού δηλώνουν 2 στους 3 έλληνες σύμφωνα με έρευνα της Μetron Αnalysis. Μάλιστα οι άνω των 65 δηλώνουν ότι θα εμβολιαστούν σε ποσοστό 80%.

Μετα τους υγειονομικούς και τους διαμενοντες σε οίκους ευγηρίας θα αρχίσει ο εμβολιασμός του Γενικού πληθυσμού πιθανότατα στις 15 Ιανουαρίου.

Τα πρώτα εμβόλια θα φτάσουν στη χώρα έως τις 26 Δεκεμβρίου και οι πρώτοι θα εμβολιαστούν μια μέρα μετά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/12/2020