Ελλάδα

Ντελίβερι κοκαΐνης: Προφυλακιστήκαν οι έξι κατηγορούμενοι

18.12.2020 | 18:41

Έξι από τα μέλη του κυκλώματος, που φέρονται να έκαναν delivery κοκαΐνης στις βίλες επώνυμων Αθηναίων στην Εκάλη, την Κηφισιά, το Κολωνάκι, τη Γλυφάδα, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη, οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν.

Μια διάσημη τραγουδίστρια, ένας ράπερ, ένας μπασκετμπολίστας, τρεις γνωστοί δικηγόροι, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και διαφημιστές, ακόμα και πρόσωπα που έχουν σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση, φιγουράρουν στη «καυτή» λίστα της δίωξης ναρκωτικών που περιλαμβάνει, μέχρι στιγμής, 235 ονόματα, τις διευθύνσεις τους αλλά και τις ποσότητες κοκαΐνης που αγόραζαν και το πότε.

Άλλες 500 επαφές εξετάζονται και αναμένεται η ταυτοποίηση των προσώπων από την άρση του απορρήτου για να τις «δέσουν» στην υπόθεση.

Για τις παραγγελίες λαμβάνονταν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις. Αρχικά τα συνθηματικά στο τηλέφωνο. (τρυπήματα) «διαμαντάκι», «πίτσα», «καφεδάκι», «μπυρίτσα», «πίτα γύρο», «πακέτο τσιγάρα» και άλλα πολλά χρησιμοποιούσαν μεταξύ τους διακινητές και αποδέκτες προκειμένου να διευκρινίζουν την ποσότητα και την ποιότητα της κοκαΐνης.

Κι όταν το εμπόρευμα ανανεωνόταν, το «χρυσό» πελατολόγιο λάμβανε ένα ομαδικό μήνυμα. «Τώρα που ο καιρός άρχισε να κρυώνει είναι ώρα για σούπα. Η ομάδα του 24ωρου σας εύχεται καλό φθινόπωρο με καλύτερες ποιότητες».

Στην συνέχεια, τα μέλη του κυκλώματος, όλο το 24ωρο και ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα, έκρυβαν στις ειδικές κρύπτες τα μπλε σακουλάκια με την κοκαίνη και ξεκινούσαν για την παράδοση.

Το βέβαιο είναι ότι η εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος έχει κάνει πολλούς επώνυμους να χάσουν τον ύπνο τους. Κι αυτό γιατί εκτός από τους έξι συλληφθέντες, όταν οι αστυνομικοί καταφέρουν να «δέσουν» και να εντοπίσουν και τα υπόλοιπα μέλη, θα προκύψουν νέα ονόματα πελατών που «πρωταγωνιστούν σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους.

Το επόμενο, άμεσο, χρονικό διάστημα, όλοι όσοι αναφέρονται στη «καυτή» ατζέντα του κυκλώματος μεταξύ των οποίων και τα γνωστά ονόματα της showbiz, αναμένεται να κληθούν και να δώσουν εξηγήσεις στους αστυνομικούς.

Προφυλακίστηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για το ντελίβερι κοκαϊνης

Οι έξι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν σήμερα λίγο μετά τις 17:00 στην ανακρίτρια, αρνήθηκαν τις βαριές κατηγορίες που τους αποδίδονται, δηλώνοντας, στην πλειοψηφία τους, τοξικομανείς.

Όπως φαίνεται δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίοι έκριναν ότι πρέπει να οηδηγθούν στη φυλακή.

Ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος αρνήθηκε τον ρόλο που του αποδίδεται στη δικογραφία και να κατονόμασε άλλο πρόσωπο, ως επικεφαλής.

Ισχυρίστηκε ότι είναι τοξικοεξαρτημένος και πως διακινούσε ναρκωτικές ουσίες για να μπορεί να εξασφαλίζει τις δόσεις του.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 18/12/2020

Ελλάδα