Κόσμος

Κορωνοϊός: Ερωτήματα για το πώς νόσησε ο Μακρόν – Θετικός στην Covid ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

18.12.2020 | 18:58 Eνσωμάτωση

O Εμμανουέλ Μακρόν 24 ώρες μετά τη θετική διάγνωση του με κορωνοϊο μεταφέρθηκε στη μαγευτική προεδρική κατοικία «La Lanterne» στις Βερσαλλίες μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων

Μέχρι στιγμή έχει εμφανίσει «ήπια» συμπτώματα της νόσου – βήχα, καταρροή και μυαλγία. Ο πυρετός του τις τελευταίες ώρες έχει υποχωρήσει.

Η σύζυγος του Μπριζίτ θα παραμείνει στο Ελιζέ καθώς δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα και το τεστ Covid στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε αρνητικό.

Την ίδια στιγμή, φωτιά έχουν πάρει τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης προσπαθώντας να ανακαλύψουν πως κόλλησε ο Γάλλος πρόεδρος

Από τη Σύνοδο Κορυφής ή από το περίφημο γεύμα εργασίας της Τετάρτης στο Μέγαρο των Ηλυσίων;

Γάλλοι πολίτες διαμαρτύρονται ότι ο Μακρόν παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας δεν τήρησε τα μέτρα αποστασιοποίησης.

Από την πλευρά της, η γαλλική εφημερίδα «Liberation» αφιερώνει στον Μακρόν το πρωτοσέλιδό της, με μία γυάλινη σφαίρα που δείχνει το Μέγαρο των Ηλυσίων σε απομόνωση. Υπό τον τίτλο: «Σύγχυση στο Ελιζέ:

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη εργασίας έγινε λίγες ώρες μετά τη διάγνωση καθώς το Ελιζέ προσπαθεί να δείξει ότι όλα βαίνουν καλώς.

Ο Μακρόν παρά τα μέτρα που έπαιρνε ήταν πάντα ιδιαίτερα διαχυτικός
Ήταν ιδιαίτερα εγκάρδιος στις χειραψίες όπως αυτή που αντάλλαξε με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ επίσης βρίσκεται σε απομόνωση, καθώς ήρθε σε επαφή με τον αρχηγό του κράτους.

Από τους ξένους ηγέτες, οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, όπως επίσης και ο γ.γ του ΟΟΣΑ, Χοσέ Άνχελ Γκουρία αλλά και ο Βέλγος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τέθηκαν σε απομόνωση.

Με κορωνοϊό και ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ίγκορ Μάτοβιτς βρέθηκε θετικός στo τεστ για την COVID-19, ανέφερε στον ιστότοπό του το γραφείο της κυβέρνησης, μια εβδομάδα μετά τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Υπάρχουν υποψίες ότι σε αυτή τη σύνοδο κορυφής ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μολύνθηκε από τον ιό, γεγονός που ώθησε ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες και υψηλόβαθμους Γάλλους αξιωματούχους να αυτοαπομονωθούν.

«Σήμερα είμαι ένας από εσάς», έγραψε ο Μάτοβιτς στο λογαριασμό του στο Facebook, επισυνάπτοντας μια φωτογραφία που δείχνει τα αποτελέσματα του τεστ.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 18/12/2020