Ελλάδα

Κορωνοϊός : «Ακόμα και μικρή χαλάρωση μπορεί να προκαλέσει εκθετική αύξηση κρουσμάτων»

18.12.2020 | 18:30 Eνσωμάτωση

Τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει πιθανής χαλάρωσης και συνωστισμού στις γιορτές έκρουσε για ακόμα μια φορά, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου

Τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει πιθανής χαλάρωσης και συνωστισμού στις γιορτές έκρουσε για ακόμα μια φορά, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Είναι πολύ εύκολο να αυξηθούν τα κρούσματα αν χαλαρώσουμε στις γιορτές» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου. «Με μια μικρή χαλάρωση στις γιορτές είναι πολύ εύκολο να δούμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων» είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά έκανε λόγο για αυξημένο αριθμό κρουσμάτων τόσο στην δυτική Αττική, όσο και στην Κοζάνη που είναι στα «κόκκινα».

Ωστόσο, τόνισε πως αυτή την εβδομάδα μειώθηκε τόσο ο αριθμός των νεκρών όσο και των διασωληνωμένων, σημειώνοντας πως η θετική αυτή εξέλιξη ήρθε αργά λόγω της διασποράς της νόσου στην κοινότητα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 18/12/2020