Ελλάδα

«Βράζει» η δυτική Αττική – «Στο Θριάσιο ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων»

17.12.2020 | 09:11 Eνσωμάτωση

«Καμπανάκι» έχει χτυπήσει για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Δυτική Αττική.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» o αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του Θριασίου και, όπως τονίστηκε και στην σύσκεψη που έγινε χθες με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη και τους δημάρχους της δυτικής Αττικής, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα.

«Το πρόβλημα εντοπίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές και οικισμούς όπου κατοικούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και τα μέτρα θα πρέπει να είναι στοχευμένα προς αυτήν την κατεύθυνση», σημείωσε ο κ. Κοσμόπουλος. Ανάμεσα στις προτάσεις στις οποίες αναφέρθηκε  o αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, είναι «να γίνονται στοχευμένα τεστ και έλεγχοι στις περιοχές με τα αυξημένα κρούσματα, να γίνει ενημέρωση και σωστή ιχνηλάτηση».

Πάντως κατά τον κ. Κοσμόπουλο είναι δύσκολο να αποφασιστεί ολικό «lockdown»  στην περιοχή. «Αν γίνει ολικό «lockdown» θα παγώσει η οικονομία της χώρας» είπε χαρακτηριστικά. Κι αυτό διότι η δυτική Αττική είναι μια πολυσύνθετη περιοχή με εκατοντάδες βιοτεχνίες και βιομηχανίες και λιμάνι.

Πάντως χρειάζεται προσοχή γιατί «αν ξεφύγει η κατάσταση στη δυτική Αττική θα επηρεάσει όλο τον νομό» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 17/12/2020