Υγεία

ΒΑΒΕΛ: Έλληνας γιατρός που έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στη Σκωτία περιγράφει την εμπειρία του

16.12.2020 | 00:55 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ και τον Νίκο Φιλιππίδη μίλησε ο επιμελητής Ουρολόγος σε νοσοκομείο της Σκωτίας, Πέτρος Τσαφρακίδης, αναφορικά με την εμπειρία του με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο ο ίδιος έκανε πριν από έξι ημέρες.

«Νιώθω πολύ καλά. Εκτός από μια μικρή τοπική ενόχληση, δεν είχα κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Την επομένη, ήμασταν στα χειρουργεία και στα ιατρεία. Μου φάνηκε σαν το εμβόλιο της γρίπης. Το έκανα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος στη δουλειά μου, και μετά συνέχισα, όπως και άλλοι συνάδελφοί μου», είπε ο κ. Τσαφρακίδης.

«Το πώς λειτουργεί το εμβόλιο είναι κοινή γνώση. Η πρώτη δόση ξεκινά την αντίδραση στον ιό που υποτίθεται ότι θα ολοκληρωθεί, ότι θα έχεις ανοσία στον ιό, μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση. Το ραντεβού μου για τη δεύτερη δόση είναι αρχές Ιανουαρίου. Αν δεν έχεις συμπτώματα, δεν έχεις λόγο να απομονωθείς, ούτε να ειδοποιήσεις τις αρχές», συνέχισε ο ίδιος.

«Σε εμάς ο εμβολιασμός γίνεται στο νοσοκομείο, υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος. Είναι έξι νοσηλεύτριες που κάνουν τα εμβόλια παίρνοντας πρώτα ένα μικρό ιστορικό. Από ό,τι μαθαίνω υπάρχει σχέδιο να αναπτυχθούν τέτοιοι χώροι στους οικογενειακούς γιατρούς, στα ιατρεία τους, με την ελπίδα να βοηθηθούν και οι ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να μεταβούν στα δύο νοσοκομεία στην περιοχή μας που γίνονται οι εμβολιασμοί», εξήγησε ο κ. Τσαφρακίδης αναφορικά με τα της διαδικασίας.

«Σε μία εβδομάδα έχουν γίνει 5.000 εμβολιασμοί στη Σκωτία, σε πληθυσμό 5 εκατομμυρίων, και ευελπιστούν ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν γίνει 1 εκατομμύριο εμβολιασμοί», κατέληξε ο κ. Τσαφρακίδης.

Videos & Απoσπάσματα από Βαβέλ - 16/12/2020