Ελλάδα

MEGA STORIES – Μαρία Σολωμού: Όταν κάνεις ένα παιδί συνειδητοποιείς ότι έχεις μία εφ’ όρου ζωής υποχρέωση

15.12.2020 | 00:12 Eνσωμάτωση

Με το θέμα της συνεπιμέλειας ασχολείται απόψε η εκπομπή MEGA STORIES με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, καταγράφοντας τις ιστορίες ανθρώπων που βρίσκονται στη μία ή την άλλη πλευρά της δύσκολης αυτής υπόθεσης.

Η εκπομπή μάς παρουσιάζει μητέρες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους, πατέρες που δεν μπορούν να δουν τα παιδιά τους, και προσπαθεί να μπει στη θέση των πρωταγωνιστών της ιστορίας, των ίδιων των παιδιών, που κάποιες φορές καταλήγουν να γίνονται τα «θύματα» της σκληρής, ενίοτε, διαμάχης μεταξύ των γονιών τους.

Στο Mega Stories μίλησε για το θέμα η γνωστή ηθοποιός και μητέρα, Μαρία Σολωμού, η οποία ανέφερε ότι για να λειτουργήσει η συνεπιμέλεια πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας.

«Δε γίνεται αλλιώς. Τα διαζύγια πια είναι ό,τι πιο σύνηθες. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και των αντρών και των γυναικών. Θα πάρω το μέρος των γυναικών, ως γυναίκα και θα πω ότι δεν είναι όλοι καλοί σύζυγοι και σύντροφοι. Ξέρω πολλά παραδείγματα ανθρώπων που χώρισαν και εξαφανίστηκαν από το παιδί τους. Όταν κάνεις ένα παιδί συνειδητοποιείς ότι έχεις μία εφ’ όρου ζωής υποχρέωση. Δεν μπορείς; Νιώθεις ότι θες να φύγεις; Πες το, ή μην κάνεις παιδί. Αλλά είναι μια υποχρέωση. Η ευκολία που κάνουμε γάμους και παιδιά με τρελαίνει. Κανένας δικαστής δε θα με υποχρεώσει να δω το παιδί μου, αν δεν θέλω. Ναι, το νομικό πλαίσιο είναι σωστό να υπάρχει και είναι σωστή η συνεπιμέλεια εφόσον το θέλει ο πατέρας. Γιατί αν δεν το θέλει ο πατέρας, τότε δε θέλω εγώ να του το δώσω», είπε η Μαρία Σολωμού.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Stories - 15/12/2020