Ελλάδα

Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία στη χώρα

14.12.2020 | 13:23 Eνσωμάτωση

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός με βροχοπτώσεις στην Αττική, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στο λεκανοπέδιο η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για πτώσεις δέντρων ενώ στη Χίο πλημμύρισαν υπόγεια σε εργατικές κατοικίες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα από την κατάρρευση οροφής εγκαταλειμμένου κτιρίου στη διασταύρωση των οδών Κεραμικού και Μυλλέρου στο Μεταξουργείο.

Από τα χαλάσματα προκλήθηκαν ζημιές σε 2 σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε από χθες το βράδυ 36 κλήσεις από διάφορες περιοχές της Αττικής. 23 ήταν για πτώσεις δέντρων κυρίως στα νότια προάστια και οι άλλες 13 για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στο Δήμο Μαντουδίου στην Εύβοια. Ο ποταμός Κηρέας υπερχείλισε και διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από Μαντούδι προς Προκόπι.

Προβλήματα προκλήθηκαν και στην Ιστιαία στην περιοχή των Καμαρίων όπου και εκεί υπήρξε υπερχείλιση ποταμού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δύο κατοικίες.

Στην Κρήτη αποκαλυπτικές για την ορμή του νερού είναι οι εικόνες που αποτύπωσε κάτοικος του Ζαρού κατά τη διάρκεια της βροχής στο Ηράκλειο.

Η έντονη κακοκαιρία έπληξε και τη Χίο. Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στις εργατικές κατοικίες της Σαρακήνας όπου κατέρρευσε τμήμα ταράτσας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 32 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/12/2020