Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πρεμιέρα για το click away – Σε «ανάσα» του τζίρου ελπίζει η αγορά

14.12.2020 | 13:15 Eνσωμάτωση

Tις πόρτες των καταστημάτων τους άνοιξαν χθες, ύστερα από έναν μήνα, έμποροι από όλη τη χώρα, κρατώντας τα POS στην είσοδο σε αυτή την ιδιότυπη πρεμιέρα με click away αγορές.

Πρεμιέρα μετά από πέντε εβδομάδες lockdown έκανε μέσω της μεθόδου «παράδοση εκτός» το λιανεμπόριο, με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να βγάζουν τα POS στον δρόμο.

Ωστόσο, ο άστατος καιρός δεν επέτρεψε στους καταστηματάρχες και τους παράγοντες της αγοράς να βγάλουν συμπεράσματα για τη νέα αυτή πραγματικότητα.

Από σήμερα ανέβασαν ρολά βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια με το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους να είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Οι επισκέψεις στα κομμωτήρια θα γίνονται μόνο με ραντεβού, ενώ για την πρώτη βδομάδα λειτουργίας τα ραντεβού είναι κλεισμένα από πολίτες που έτρεξαν να προλάβουν μια πολύτιμη θέση.

Άνοιξαν και τα ΚΤΕΟ για μοτοσικλέτες, επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης και φορτηγά αυτοκίνητα μεικτού βάρους έως 3,5 τόνους.

Αυστηρή προειδοποίηση σε εκείνους που παραβιάζουν τους κανόνες του click away, έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή φωτογραφία με μια γυναίκα στην Ερμού να δοκιμάζει παπούτσια.

Σήμερα, η κίνηση στην Ερμού ήταν υποτονική, αφού ο καιρός δε βοηθάει στις μετακινήσεις. Οι καταστηματάρχες σημειώνουν ότι τα ραντεβού που έχουν είναι λίγα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δεν διαθέτουν e-shop και αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις τηλεφωνικές παραγγελίες.

Η πληρωμή των προϊόντων γίνεται μόνο με POS, καθώς τα μετρητά απαγορεύονται.

Παρόμοιες εικόνες και στη Θεσσαλονίκη, που προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/12/2020