Υγεία

Κορωνοϊός: Το πρώτο μωρό θετικό στον ιό – Βρέφος και μητέρα καλά στην υγεία τους

12.12.2020 | 19:52

Γεννήθηκε την Παρασκευή το πρώτο μωρό στη χώρα μας το οποίο έχει κολλήσει κορωνοϊό από την κοιλιά της μητέρας του.

Απόγευμα Παρασκευής και οι γυναικολόγοι και μαίες στην 3η γυναικολογική κλινική στο Αττικόν, βοηθούν ακόμη μια έγκυο γυναίκα που αναρρώνει από κορωνοϊό να φέρει στον κόσμο το παιδί της.

Λίγα λεπτά μετά το μωρό γεννιέται με καισαρική τομή. Η έκπληξη όμως έρχεται από εργαστήρια που ενημερώνουν τους γιατρούς ότι το μωρό είναι θετικό στον ιό. Είναι το πρώτο μωρό που γεννιέται στη χώρα μας έχοντας κολλήσει τον ιό, ενώ βρισκόταν στην κοιλιά της μητέρα του.

Το αγοράκι που γεννήθηκε χθες το απόγευμα, έχει βάρος 3 κιλά και 410 γραμμάτια και γεννήθηκε στην 37η εβδομάδα της κύησης. Η μητέρα του πριν 8 ημέρες είχε εμφανίσει πυρετό και βήχα, όμως το τεστ της βγήκε οριακά θετικό.

Όπως αποκάλυψε στο MEGA η γιατρός που έχει βοηθήσει πολλές γυναίκες με κορωνοϊό να γεννήσουν, είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα γεννιέται μωρό που ο ιός το πρωτοσυνάντησε πριν αντικρίσει τον κόσμο.

«Μέχρι τώρα έχουμε ξεγεννήσει και γυναίκες οι οποίες είχαν και έντονη συμπτωματολογία και είχαν και πολύ υψηλό ιικό φορτίο. Παρόλα αυτά, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις τα μωρά τους ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό. Και τα μωρά τους και το μητρικό γάλα».

Το αγοράκι μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών, ενώ καλά στην υγεία της είναι και η μητέρα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/12/2020

Υγεία