Ελλάδα

Λέσβος: Συνελήφθησαν οι 4 αστυνομικοί που ξυλοκόπησαν πρόσφυγες

12.12.2020 | 20:41

Απίστευτες σκηνές κατέγραψε ερασιτεχνικό βίντεο, όπου αστυνομικοί φαίνονται να ακινητοποιούν και να ξυλοκοπούν δύο μετανάστες. Οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Τέσσερις αστυνομικοί στη Λέσβο στην περιφερειακή οδό που οδηγεί στο κέντρο προσφυγών και μεταναστών στο Καρά Τεπέ έχουν ακινητοποιήσει δυο αιτούντες άσυλο και τους ξυλοκοπούν.

Τρεις από τους αστυνομικούς έχουν ρίξει στο έδαφος τον έναν μετανάστη και προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες. Παρά το γεγονός ότι ο άνδρας είναι πεσμένος, τον κλωτσούν επανειλημμένα ενώ τον πιάνουν από τον λαιμό.

Τον πέταξαν στο χαντάκι

Ο δεύτερος μετανάστης προσπαθεί να βοηθήσει τον ομοεθνή του ενώ έχει περασμένες χειροπέδες πίσω από την πλάτη.

Ο αστυνομικός τον απομακρύνει ενώ απειλεί να τον χτυπήσει με το γκλοπ στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Δευτερόλεπτα μετά τον κλωτσά.
Οι τρεις αστυνομικοί συνεχίζουν να έχουν στο έδαφος τον δεύτερο μετανάστη.

Ο ένας από τους ένστολους τον σηκώνει πιάνοντάς τον από τον λαιμό και τον πετά στο χαντάκι. Δε διστάζει να τον κλωτσήσει ξανά και να τον σωριάσει στα χώματα. Και οι τρεις αστυνομικοί πέφτουν από πάνω του κρατώντας τον από τα χεριά και τα πόδια και τελικά του παίρνουν χειροπέδες.

Η βιαιότητα των αστυνομικών που καταγράφηκε στο ερασιτεχνικό βίντεο προκάλεσε την άμεση αντίδραση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ οι εμπλεκόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Στο νησί μάλιστα βρίσκεται κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ οι τέσσερις αστυνομικοί έχουν συλληφθεί.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/12/2020

Ελλάδα