Κόσμος

Στρος Καν: Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για το ροζ σκάνδαλο με την καμαριέρα

12.12.2020 | 20:53

Το πολύκροτο σεξουαλικό σκάνδαλο που συντάραξε την παγκόσμια πολιτική ζωή, ζωντανεύει μέσα από το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ του Netflix. Πρωταγωνιστής ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και παραλίγο πρόεδρος της Γαλλίας ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο στο Μανχάταν.

Δεν ήταν μόνο ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ήταν πιθανότατα ο επόμενος Πρόεδρος της Γαλλίας, ο άνθρωπος που το 2014 αμφισβήτησε ευθέως τη δημοσιονομική συνταγή των Ευρωπαίων που χορηγήθηκε στην Ελλάδα.

Τα γεγονότα της 14ης Μαΐου του 2011, όταν ο Ντομινίκ Στρος Καν οδηγήθηκε με χειροπέδες σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης που του είχε προσάψει η 32χρονη καμαριέρα της πολυτελούς σουίτας του ξενοδοχείου στο Μανχάταν, συντάραξαν τον πλανήτη και φυσικά η πτώση του ήταν αναπόφευκτη.

9 χρόνια μετά, έρχονται οι απαντήσεις στο πολύκροτο σεξουαλικό σκάνδαλο, μέσα από το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ του ΝΕΤFLIX, που αναμένεται να σπάσει ρεκόρ τηλεθέασης.

Ο τίτλος του είναι «Σουίτα 2806: η κατηγορία». Είναι ο αριθμός του υπερπολυτερλούς ξενοδοχείου στο Μανχάταν, πίσω από την κλειστή πόρτα του οποίου φέρεται ο Ντομινίκ Στρος Καν να επιτέθηκε σεξουαλικά και να βίασε την καμαριέρα από τη Γουινέα της Αφρικής, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η ίδια.

Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε τέσσερα ωριαία επεισόδια. Το πρώτο πράγμα που συνειδητοποιεί κανείς παρακολουθώντας το είναι η ηχηρή απουσία του Στρος Καν, καθώς ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει το παραμικρό σχόλιο.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/12/2020

Κόσμος